2 színház is bezár, más színházak regisztrációt vezetnek be!

Kelt: 2020.11.05 Kovács Gergely

2 színház is bezár, más színházak regisztrációt vezetnek be! A bejelentett változások hatására minden színház újra kell, hogy tervezze az előadásait.

Csak minden harmadik széken lehet ülni az új szabályok szerint. Azonban nem minden színház szeretné így is folytatni. 

Két budapesti színház is bezár.

"Évadunkat a járvány miatt fél házzal nyitottuk. Sok lelkierőt adott nekünk, hogy jönnek hozzánk, nem félnek, velünk maradtak.
Ám a járvány új hulláma egyre magasabb. Az új rendelkezések szerint csak harmad-házzal játszhatnánk.
Ezért a mai napon úgy döntöttünk, hogy előadásainkat mától a járvány elültéig csak streamelt formában láthatják, támaszkodva a nyáron épült stream-stúdiónkra. Nézőterünkre megváltott jegyeiket visszaváltjuk. Az otthonukból, bármely online eszközről elérhető streamelt előadásaink számát megnöveljük, stream-repertoárunkat folyamatosan bővítjük.
Maguk az előadások átalakulnak némiképp, hogy egymást se veszélyeztessük. Kizárólag élő előadást tervezünk közvetíteni. Felvétel csak akkor jön szóba, ha mi magunk sem léphetünk az épületbe. Reméljük, hogy odáig nem jutunk el.

Vigyázzunk egymásra, és maradjunk együtt az online térben, jelenidőben."- írja honlapján az Örkény Színház. 
A járvány végéig csak streamen lesznek előadásaik.

"A jelenlegi, drámai vírushelyzetben nem hiszünk a fél- vagy harmadmegoldásokban, nem hisszük, hogy látszatintézkedésekkel a járványveszély csökkenthető. Ezért úgy döntöttünk, hogy nézőink és kollégáink egészsége érdekében 2020. november 9-től a járványhelyzet biztonságos enyhüléséig nem tartjuk meg a Belvárosi Színházba meghirdetett előadásainkat" – írja a Belvárosi Színház Facebook oldala, ahol a teljes közlemény olvasható. 

Azonban bizonyos előadásaikat a SzínházTV közvetíti majd. Így érdemes megnézni milyen előadásokat nézhetünk meg online.A helyzet nem egyszerű sehol. Főleg a teltházas előadások esetén. 

Talán az Erkel Színház van a legjobb helyzetben, hiszen sok előadásukra már az évad eleje óta úgy árulnak jegyeket, hogy székeket hagynak ki a nézők között. Így a telente mindig népszerű Diótörő és a Hattyúk tava előadásokra is. 

Reméljük mielőbb újra a megszokott rendben élvezhetjük majd az előadásokat. 

Ne hagyd ki a JÁTÉK menüt és a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen a SÜSÜ kulisszatitkai mellett INGYENES saját képeslapról és sok más érdekességről is olvashatsz.

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Kész a Fertőrákosi Barlangszínház 2021 nyári műsora - Jegyek itt!
A műfaji sokszínűség jellemzi a fertőrákosi barlangszínház jövő nyári évadát.
A Diótörő balett 2020-ban is látható az Operettszínházban - Jegyek itt!
A Budapesti Operettszínház 2020 december közepétől ismételten műsorra tűzi a múlt évben nagy sikerrel bemutatott Diótörő előadását. Jegyek itt!
Így készült a Süsü! Kulisszatitkok, képek, pletykák és érdekességek!
Rengeteg látványterv, stábfotó és sok érdekesség vár a 2018-ban készült honlapon.. Ráadásul kulisszatitkokról és érdekességekről olvashatunk Takács Vera honlapján.
Küldj INGYEN képeslapot a kedvenc képeidből!
Most a kedvenc képedből képeslapot is készíthetsz és még postára se kell adnod, mert ezt is megcsinálják helyetted.
Tom Jones koncert 2021-ben a Veszprém Festen a Veszprém Arénában - Jegyek itt!
Tom Jones koncertje 2021. július 18-án kerül megrendezésre Veszprémben az Veszprém Arénában. Jegyek itt!
Presser koncert 2021-ben - Országos turné - Jegyek itt!
Presser Gábor koncertturnéra indul 2021-ben. Jegyek és helyszínek itt!
Sergei Polunin Budapesten a Margitszigeten - Jegyek a Raszputyin táncelőadásra itt!
Sergei Polunin nevét jól ismeri a hazai közönség is, hiszen botrányokkal teli életéről a magyar portálok is cikkeztek. A zseniális táncos 2021-ben a Margitszigeten lép fel. Szergej Polunyin 2021. augusztusábn a Raszputyin című előadást hozza el a ...
Kabaré musical 2021-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Kabaré musical 2021-ben Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható 2021. július 9-10-én a Vígszínház előadásában. Jegyek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK