Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

5öst érő tanulási 5letek címmel jelent meg Horváth Ria könyve!

2023.08.08 Kovács Gergely

5öst érő tanulási 5letek címmel jelent meg Horváth Ria könyve!

Az iskolai nyomás és stressz mindig is jelen voltak a diákok életében. Azonban hazánkban is több olyan technika és módszer is elérhető, amelyek segíthetnek a diákoknak hatékonyan, stressz nélkül tanulni.

Íme, néhány hasznos tanács, amit a diákok alkalmazhatnak: ilyen az időgazdálkodás és a pihenőidő. Horváth Ria, life coach, tréner és élménypedagógiával tanító tanár  5öst érő tanulási 5letek című könyve az életből merített gyakorlatokkal és tanulságokkal, 150 oldalon tippekkel és trükkökkel szó szerint megtanít tanulni, és ami talán a legfontosabb, stresszmentesen teszi ezt. A kiadványt Balázs Andrea szellemes és kreatív grafikái teszik még sokoldalúbbá.

Stresszmentes tanulási módszerek
Időgazdálkodás: Az időbeosztás kulcsfontosságú a hatékony tanuláshoz. Fontos, hogy a diákok készítsenek egy tanulási tervet, amely meghatározza a tanulásuk idejét és ütemét. Ez segít abban, hogy elkerüljék az utolsó pillanatban tanulást, amely stresszhez vezethet.

Pihenőidő: A diákoknak szükségük van kikapcsolódásra és pihenésre szánt időre. Ez lehet sétával, sporttal, hobbival töltött idő, vagy egyszerűen csak pihenés. Az agy számára szükséges a pihenőidő, hogy feldolgozza a tanultakat, és „feltöltődjön".

A helyes étkezés és elegendő alvás segítik az agy működését és a koncentrációt. Az egészséges étrend, amely magában foglalja a zöldségeket, gyümölcsöket és teljes kiőrlésű termékeket, segít a testnek és az agynak megfelelően működni. A megfelelő időben történő elegendő alvás szintén fontos a tanulás szempontjából, mivel ez segít az agynak feldolgozni a tanult információkat.

Aktív tanulás: Az aktív tanulás, amely magában foglalja az ismétlést, a magyarázatot, a vitát és a kérdések megválaszolását, hatékonyabbá teheti a tanulást. A diákoknak meg kell próbálniuk aktívan részt venni a tanulási folyamatban, nem csak passzívan elolvasni vagy meghallgatni az információt.

Relaxációs technikák: A diákoknak olyan relaxációs technikákat is alkalmazniuk kell, mint a mély légzés, a jóga, a meditáció vagy az autogén tréning. Ezek a technikák segítenek csökkenteni a stresszt, és javítják a koncentrációt.

„Ez a könyv segít megtalálni, hogy miért érdemes tanulni; megmutatja, hogyan osszuk be úgy az időt, hogy kevesebb tanulásra fordított órával még többre jussunk; tippek, trükkök alkalmazása révén bízni tanít önmagunkban és a tanulási folyamat tervezésében, szervezésében, valamint igaz történetek által segít hitet, erőt nyerni, hogy egyre nagyobb örömmel álljunk neki a tanulásnak" – mondja Horváth Ria.

A mai tizenévesek jövőbeli sikere egyértelműen azon fog múlni, hogy mennyire rendelkeznek a tanuláshoz szükséges képességekkel, és ismerik-e a tanulási technikákat. Ehhez nagy segítséget ad a könyv.




Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024