Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Bélyeg készült az 50 éves LGT kapcsán!

2021.08.05 Kovács Gergely

Bélyeg készült az 50 éves LGT kapcsán!

Az újdonság 2021. július 5-én jelent meg. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és online is a posta oldalán.

Pár napja még az LGT dalokkal országos turnéra induló CSÍK zenekar és Presser Gábor közös turnéjáról írtunk. (Jegyek itt!) Majd az LGT emlékzenekar (Karácsony Jánossal) koncertjéről, amire csak 1000Ft a jegy.

Most pedig egy különleges bélyeg apropóján írhatunk az LGT-ről. 

A Magyar Posta a magyar rockklasszikusokat bemutató sorozatát 2021-ben az alapításának 50. évfordulóját ünneplő Locomotiv GT-vel folytatja. A fekete sorszámú, perforált bélyegblokk 50.000, a piros sorszámú vágott változat 4000 példányban Petényi Tibor Z. grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomdában készült. Az újdonság 2021. július 5-én jelent meg. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a posta oldalán.

A Locomotiv GT (röviden L.G.T., a rajongók körében Loksi) a magyar rockzene egyik legnagyobb hatású együttese. A zenekar nevében a GT a Gran Turismo rövidítése, utalva a tagok előtt álló hosszú útra, illetve a mozdonytípusra. Hivatalosan 1971. április 6-án alapította meg Barta Tamás, Frenreisz Károly, Presser Gábor és Laux József. Alapítói ekkor már ismert, sikeres karriert befutott zenészek voltak. Első albumuk 1971 decemberében jelent meg. 1977 óta változatlan felállásban készítették el albumaikat és léptek fel a színpadokon: Karácsony János (ének, gitár), Presser Gábor (ének, billentyűs hangszerek), Solti János (dob, ütőhangszerek) és Somló Tamás (ének, basszusgitár, szaxofon, szájharmonika). 2016. július 19-én Somló Tamás hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt. Szeptember 4-én Karácsony János, Presser Gábor és Solti János hivatalosan bejelentették, hogy az L.G.T. ezután nem folytatja működését.

A bélyegképen megjelenített „Neked írom a dalt” a zenekar 1975-ben kiadott negyedik albumán kapott helyet. A dal évtizedek óta szimbolizálja a közönség és a muzsikusok az összetartozását, egymás megbecsülését, szeretetét.

A bélyegblokk, a boríték és a bélyegző fő motívuma a Locomotiv GT ikonikus logója. A bélyegblokk gyűrött papír hatású grafikai kompozícióján a piros filctollas kiemelés ad hangsúlyt a bélyegképen megjelenített zenekari logónak. A bélyegblokk keretrajzának alsó részén a közismert Neked írom a dalt szövege olvasható.

További érdekességek:

• LGT Zenevonat koncert 2021-ben a Hortobányon - Jegyek 1500 forinttól!
• LGT emlékzenekar koncert Szentendrén - Jegyek 1000 forinttól itt!
• A Csík Zenekar és az LGT sztárok koncertje Budapesten a Margitszigeti ...
• Omega bélyeg jelent meg! KÉPEK és vásárlás itt!
• EDDA koncert a Budai Szabadtérin! Jegyek itt!
• INGYENES Demjén Ferenc koncert lesz Budapesten!
• Íme a Margitszigeti Zenélő Szökőkút 2021 nyári dallistája!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024