Dead drop Budapesten! Pendrive a falban!

Kelt: 2012.11.14 Kovács Gergely

Dead drop Budapesten! Pendrive a falban! Azt látod valahol, hogy egy USB lóg ki a falból? Ne lepődj meg. A fali pendrive az új őrület. A virtuális grafiti igazán izgalmas és kockázatos is. Akár zene is lehet rajta!

A volt Corvin áruházban, egy kiállítótérben volt az egyik első pendrive kihelyezve.  Van aki értelmetlenek tartja, de sokan kedvelik ezt az új fajta kommunikációt. Európa több városában is van ilyen.

A pendrive-okra bárki rámásolhat bármit, és természetesen akár le is lehet tölteni a tartalmakat. Azonban veszélyeket is rejthet a dolog, hiszen akár számítógépes vírusokat is tölthetnek rá. Bár ez elég ritka, de érdemes számolni vele.

A Dead Drops website-on található utasítások segítségével tehát bárkiből válhat adatmegosztó, a pendrive-helyről készült képét a pontos koordináták megjelölésével pedig feltöltheti a központi adatbázisba, hogy könnyen azonosíthatóvá válhasson a városlakók és átutazók számára is.
Honlap: www.deaddrops.com

Az eredeti ötlet 2010-ben New Yorkban indult.  Az ötletgazdák arra kérik azokat, akik kedvet kaptak digitális üzenőfal létrehozásához, hogy lehetőleg ne fúrjanak bele az épületek falába, hanem már meglévő repedést válasszanak.

Amennyiben szereted a különleges programokat akkor olvasd el a kapcsolódó cikkeinket a cikk alatt és csatlakozz hozzánk a facebookon is, így nem maradsz le róluk. Csatlakozáshoz kattintson ide!
 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Csokoládé Múzeum és Kiállítás Budapesten! Jegyek itt a csoki kóstolásra!
Csokoládé kóstolás, túrák és különlegességek várják Budapesten a Csokoládé Múzeum látogatóit. Igazán jó ajándék mindenkinek. Vegye meg most a belépőjét!
Horrorház Budapesten! A rettegés élőben! Jegyek itt!
Vedd meg belépődet a Horrorházba! A HOUSE of HORROR BUDAPEST egy interaktív horror színház, vagy még inkább egy túra a sötétség birodalmában, amely az amerikai horror házak (haunted house), és elvarázsolt kastélyok mintájára készült. Belépő vásárlásod ne halogasd!
Interaktív vacsoraszínház Budapesten! Jegyek itt!
Az Orfeum Club ad otthont a különleges előadásoknak, amit nem érdemes kihagyni. Az előadás magában foglal egy 4 fogásos vacsorát is. Különleges és egyedi ajándék lehet ez mindenkinek.
Csernus Imre este országszerte! Jegyek itt a Csernus estre!
Csernus Imre előadásában is az örök témát, férfi és nő kapcsolatát boncolgatja, Párkapcsolatok – Nemek harca címmel.
Bécsi Madame Tussaud kiállítás! Múzeum jegyek itt!
A Madame Tussaud múzeumban hírességek viaszból készült másaival találkozhatunk, és ezek a bábuk kétségkívül a megszólalásig hasonlítanak a sztárokra akikről mintázták! A Madame Tussaud múzeum London egyik legkedveltebb múzeuma ahol évről ...
Showder klub felvétel - Jegyek az adások felvételeire itt!
Showder Klub szereplői között megtalálhatjuk a hazai dumagépek legnagyobbjait : Búcsúszentlászló oroszlánját: Bödőcs Tibort, A T-mobile ingyen reklám emberét: Kovács András Pétert (KAP), a tinilányok bálványát: Kiss Ádámot, a debreceni poén ...
Rendőrségi közlemény! Minden számítógép használónak tudnia kell!
Egy fontos közleményt osztott meg az ORFK Kommunikációs Szolgálat, amit minden internetező és számítógép használó el kell, hogy olvasson.
Rendőrségi közlemény! Minden számítógép használónak tudnia kell!
Egy fontos közleményt osztott meg az ORFK Kommunikációs Szolgálat, amit minden internetező és számítógép használó el kell, hogy olvasson.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK