Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Elfújta a szél musical Szegeden 2013-ban! Jegyek már kaphatóak a premierre!

2012.11.19 kovacsad

Elfújta a szél musical Szegeden 2013-ban! Jegyek már kaphatóak a premierre!

2013. július 26-27 lesz a premierje a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Budapesti Operettszínház új musicaljének. Az Elfújta a szél című musicalt a Rómeó és Júlia musical szerzője írta. Az Elfújta a szél musicalre jegyek már kaphatóak és hamarosan a szereposztást is megtudhatjuk. A musical történetéről lentebb többet is megtudhat.

2013. július 26-27-én debütál a Budapesti Operettszínház és a Szegedi Szabadtéri Játékok közös produkciója, az Elfújta a szél musical Szegeden. (Jegyek már kaphatóak ide kattintva!)Az Elfújta a szél című remekműből Gérard Presgurvic egy musicalt írt közel 10 éve.  A Rómeó és Júlia sikere után tárt karokkal várt a közönség Franciaországban és nálunk is nagyon várja a közönség. Aki szerette a Rómeó és Júlia dallamait, az biztos lehet abban, hogy tetszeni fog neki az Elfújta a szél zenéje is. A musical Franciaországban közel hasonló siekreket ért el mint a Rómeó és Júlia musical. A musicalből még DVD és megjelent és az egyik legismertebb slágeréből még videklipet is forgattak.

 

 
Az Elfújta a szél musical történetéről
 
Bár Scarlett és Ashley vélt, vagy valós szerelme köré épül a történet a musicalben is. A főszereplő mégis Scarlett és Rhett Butler. Rhett Buttler tényleg  szereti ezt a nagyon is anyagias és haszonleső asszonyt, és úgy érzi képes elérni, hogy az viszont szeresse őt. Scarlett azonban egy furcsa és bonyolult érzelmekkel bíró nő, aki sokat látott és sokmindent elért abban a világban, ami még mindig erősen férfi központú volt. A történet elején megismerhetjük Scarlettet, akiért rajonganak a férfiak, és hallhatjuk, ahogy szerelmet vall szerelmének Ashleynek ,aki éppen házasodni készül egy másik nővel (Melanie). Vallomását véletlenül kihallgatja Rhett is és így ő az egyetlen, aki tud arról, hogy mi történet és hogy érzelmei feltárására nem érkezik pozitív válasz. Scarlett végül még aznap elfogadja első kérője ajánlatát és innentől élete csak az érdekből kötött házasságok sorozatáról szól. Élete azonban Ashley körül forog továbbra is, mindeközben Rhett kezd egyre jobban beleszeretni a lányba, s végül megkéri a kezét, abban a reményben, hogy a nő talán végleg elfelejti Ashleyt és képes lesz őt szeretni. Rhett rajongott érte és kapcsolatuk alakulása folyamán mindketten felfedezték ,hogy sokban hasonlítanak. Rhett nem titkolja vonzalmát de Scarlett őt is csak felhasználja az érvényesülés útján és nem veszi észre, hogy a férfi minden tulajdonságával, minden hóbortjával együtt szereti őt és reméli, hogy Scarlett is végre szeretni fogja. Sajnos Scarlett mégis túl későn érti meg saját érzéseit és túl későn jön rá, hogy Rhett gúnyos viselkedése csak pajzs, ami mögé elbújik, hogy Scarlett ne bánthassa őt Scarlett. Scarlett közeledését pedig Rhett nem veszi észre, pedig ha értékelte és felismerte volna azt, amikor Scarlett igaz érzéseket mutat, talán kapcsoaltuk beteljesedhetett volna. Sajnos érzelmi viharaikat a musical nem tükrözi és kapcsolatuk egy-egy fontos állomását nem mutatja meg. Gyermekük elvesztése után a darabban felgyorsulnak az események és érzelmi viharok sorozata játszódik le és a mélyponton Rhett érzései már teljesen kihülnek. Scarlett sajnos későn eszmél fel és érti meg mindazt ami vele történt és amit érzett. Csak akkor jön rá, hogy ő mindig szerette Rhettet és ő az akit keresett, amikor Ashley felesége meghal és esetleg a jövében esélyt kaphatna arra, hogy sokáig vágyott szerelmével Ashleyvel legyen. A sors kegyetlen Scarlettel, hiszen ahogy a történet elején Scarlettet első igazi szerelme elutasította, úgy mikor életében másodszor ismét igaz érzelmekel fordult egy férfi felé az is elutasította.
 
Nagy reményekkel nézhetünk az új előadás elé, hiszen egy remek darabot kaptak alapanyagul az Operettszínház és a Szegedi Szabadtéri Játékok alkotói. És mivel hogy a szegedi előadásokban még nem volt okunk csalódni és sokan dolgoznak a magyar ősbemutató sikerességén úgy vélem, bátran nézhetünk a jövő év júliusában és augusztusában bemutatandó musical elé. Az Elfújta a szél musical szereposztását még nem hirdették ki, de már megkezdték a jegyek értékesítését! Az Elfújta a szél musicalre jegyeket 4100 és 14300 forint között válthatnak az érdeklődők. Jegyvásárláshoz kattintson ide!
 
Szereposztás:
Scarlett O'Hara: Gubik Petra / Vágó Zsuzsi
Rhett Butler: Szabó P. Szilveszter
Mélanie Hamilton: Bíró Eszter
Ashley Wilkes: Veréb Tamás
Brent Tarleton (Forradalmár): Kerényi Miklós Máté
Belle Watling: Janza Kata 
Mammy: Nádasi Veronika
Gérald O'Hara: Szomor György
Frank Kennedy: Brasch Bence
Adószedő: Szerényi László
Dr. Made: Pálfalvy Attila

 

• Don Quijote musical Szegeden - La Mancha lovagja musical jegyek - Szegedi ...
• István a király Szeged 2013 - Jegyek itt!
• 30 éves István a király előadás Szegeden 2013-ban! Jegyek itt!
• A Kung-Fu legenda Szeged szabadtéri színpadán! Jegyek itt!
• Operagála - Szeged - 2013 - Jegyek itt!
• Leányvásár Szeged szabadtéri színpadán! Jegyek és szereposztás itt!
• Íme a Szegedi Szabadtéri Játékok 2013 műsora és jegyek!
• Rómeó és Júlia musical 2013-ban a Bajai Szabadtéri Színpadon! Jegyek és ...
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024