Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Felhők felett címmel INGYENES repüléstörténeti kiállítás nyílt Budapesten!

2016.07.03 Kovács Gergely

Felhők felett címmel INGYENES repüléstörténeti kiállítás nyílt Budapesten!

A MALÉV vázlatos történetével, a repülés és a XVIII. kerület kapcsolatával is megismerkedhetnek a látogatók. Valamint azt is megtudhatják, hogy mivel járult hozzá a Malév a magyar dizájn történetéhez, az országimázshoz.

Az 1954. november 26-tól 2012. február 3-ig működő a Malév neve sokakban kelthet kellemes érzéseket. Nemcsak azokban, akik külföldre repültek, hanem azokban is, akik a Ferihegyi repülőtér (ma Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér) teraszáról nézték a fel- és leszálló repülőgépeket. Ráadásul a kerületi lakosok közül sokan dolgoztak a repülőtéren vagy a nemzeti légitársaságnál, szinte nincs is olyan család, amelynek ne lett volna a repülés szolgálatában dolgozó rokona, ismerőse. (A Malév mintegy 2600 embert foglalkoztatott, köztük pilótákat, mérnököket és légiutas-kísérőket.)


Csatlakozz ha szereted az INGYENES programokat!

A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény a nagy érdeklődésre való tekintettel immár negyedik alkalommal rendez repüléstörténeti kiállítást. Az összegyűjtött relikviákat először a Szarvascsárda téren lévő Delta üzletházban, majd két alkalommal a KÖKI Terminálban mutatták be. A repüléstörténeti kiállítás Felhők felett címmel ismét a KÖKI Terminál II. emeletén (az éttermek közelében) látható 2017. február 19-ig. Azoknak is érdemes megnézniük a tárlatot, akik a korábbiakat látták, mert ők is sok újdonságot fedezhetnek fel.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a repülőtér és a Malév vázlatos történetével, a repülés és a XVIII. kerület kapcsolatával, valamint azt is megtudhatják, hogy mivel járult hozzá a Malév a magyar dizájn történetéhez, az országimázshoz. Az egyenruhák, kitűzők, táskák, az utasok kényelmét szolgáló számos kisebb-nagyobb tárgy mellett fotók, képeslapok, aprónyomtatványok, plakátok, valamint a repülőgépek és a repülőtéren használatos járművek makettjei láthatók. Sőt egy Boeing 767-es repülőgép első osztályán használt üléseket ki is próbálhatják a látogatók, akiket folyamatos filmvetítéssel is várják – természetesen a repülés történetéről.

Az ingyenesen látogatható kiállítás keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között tart nyitva a Köki Terminál második emeletén.

Ha nem akarsz lemaradni a hasonlóan jó programokról, akkor csatlakozz a Programajánló oldalhoz!


Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen az interaktív Flippermúzeumról is olvashatsz amit a lenti képen láthatsz! A JÁTÉK menüpontunkat is ajánljuk!

• 10 kihagyhatatlan szabadtéri koncert!
• Flippermúzeum nyílt Budapesten! Interaktív kiállítás!
• 10 érdekes múzeum Magyarországon!
• TOP 10 - A legizgalmasabb program Budapesten
• INGYEN Csernus előadás - Részletek itt!
• Diótörő jegyek 2016
• Játék kiállítás nyílt Budapesten! Nézd meg INGYEN!
• Százötven méterben maximálták a boszorkányok repülési magasságát
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024