Felhők felett címmel INGYENES repüléstörténeti kiállítás nyílt Budapesten!

Kelt: 2016.07.03 Kovács Gergely

Felhők felett címmel INGYENES repüléstörténeti kiállítás nyílt Budapesten! A MALÉV vázlatos történetével, a repülés és a XVIII. kerület kapcsolatával is megismerkedhetnek a látogatók. Valamint azt is megtudhatják, hogy mivel járult hozzá a Malév a magyar dizájn történetéhez, az országimázshoz.

Az 1954. november 26-tól 2012. február 3-ig működő a Malév neve sokakban kelthet kellemes érzéseket. Nemcsak azokban, akik külföldre repültek, hanem azokban is, akik a Ferihegyi repülőtér (ma Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér) teraszáról nézték a fel- és leszálló repülőgépeket. Ráadásul a kerületi lakosok közül sokan dolgoztak a repülőtéren vagy a nemzeti légitársaságnál, szinte nincs is olyan család, amelynek ne lett volna a repülés szolgálatában dolgozó rokona, ismerőse. (A Malév mintegy 2600 embert foglalkoztatott, köztük pilótákat, mérnököket és légiutas-kísérőket.)


Csatlakozz ha szereted az INGYENES programokat!

A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény a nagy érdeklődésre való tekintettel immár negyedik alkalommal rendez repüléstörténeti kiállítást. Az összegyűjtött relikviákat először a Szarvascsárda téren lévő Delta üzletházban, majd két alkalommal a KÖKI Terminálban mutatták be. A repüléstörténeti kiállítás Felhők felett címmel ismét a KÖKI Terminál II. emeletén (az éttermek közelében) látható 2017. február 19-ig. Azoknak is érdemes megnézniük a tárlatot, akik a korábbiakat látták, mert ők is sok újdonságot fedezhetnek fel.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a repülőtér és a Malév vázlatos történetével, a repülés és a XVIII. kerület kapcsolatával, valamint azt is megtudhatják, hogy mivel járult hozzá a Malév a magyar dizájn történetéhez, az országimázshoz. Az egyenruhák, kitűzők, táskák, az utasok kényelmét szolgáló számos kisebb-nagyobb tárgy mellett fotók, képeslapok, aprónyomtatványok, plakátok, valamint a repülőgépek és a repülőtéren használatos járművek makettjei láthatók. Sőt egy Boeing 767-es repülőgép első osztályán használt üléseket ki is próbálhatják a látogatók, akiket folyamatos filmvetítéssel is várják – természetesen a repülés történetéről.

Az ingyenesen látogatható kiállítás keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között tart nyitva a Köki Terminál második emeletén.

Ha nem akarsz lemaradni a hasonlóan jó programokról, akkor csatlakozz a Programajánló oldalhoz!


Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen az interaktív Flippermúzeumról is olvashatsz amit a lenti képen láthatsz! A JÁTÉK menüpontunkat is ajánljuk!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

10 kihagyhatatlan szabadtéri koncert!
Budapesten 2016-ban is várja a nézőket a Margitszigeti Szabadtéri Színpad és a Városmajori Szabadtéri Színház, a Vajdahunyadvára és sok más helyszín is. A műsorból válogattuk ki a 10 legérdekesebb koncertet.
Flippermúzeum nyílt Budapesten! Interaktív kiállítás!
A múzeum több, mint 130 gépe kipróbálható az interaktív kiállításon. Igazán nagy élmény ez a gyerekeknek és a felnőtteknek is egyaránt. Magyarország első és Európa legnagyobb, folyamatosan működő interaktív flipper kiállítása. Jegyek, ...
10 érdekes múzeum Magyarországon!
Vicces, érdekes, különleges múzeumok listáját gyűjtöttük most egybe. 10 múzeum, ami tényleg nem a szokásos élményt nyújtja.
TOP 10 - A legizgalmasabb program Budapesten
A legizgalmasabb programokból válogattunk össze 10 menő programot. Budapesten nehéz unatkozni és számos exkluzív show érkezik Budapestre.
INGYEN Csernus előadás - Részletek itt!
Dr Csernus Imre előadásaival folyamatosan járja az országot. Most mindenkinek lehetősége egy ingyenes előadás megtekintésére.
Diótörő jegyek 2016
A Diótörő 2016 karácsonyán is látható lesz a Magyar Állami Operaház színpadán. Az Operaház minden karácsonykor műsorra tűzi ez előadás. Az Opera látványos ajánló videót is készített a két felvonásos balett előadásához.
Játék kiállítás nyílt Budapesten! Nézd meg INGYEN!
Játék a városban nyílt új állandó kiállítás. Akár ingyen is megnézheted az 1200 darabos budapesti kiállítás játékait. Az interaktív elemekkel tűzdelt kiállítás az Óbudai Múzeum új állandó Játéktörténeti kiállítása.
Százötven méterben maximálták a boszorkányok repülési magasságát
Százötven méterben maximálták a boszorkányok repülési magasságát Szváziföldön. A rendeletet az afrikai ország légügyi hatósága hozta - teljesen komolyan.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK