Ingyenes Rajzfilmes kiállítás a Pannónia Stúdióban!

Kelt: 2018.03.28 Kovács Gergely

Ingyenes Rajzfilmes kiállítás a Pannónia Stúdióban! A kiállítás Cakó Ferenc, Sajdik Ferenc és Dargay Attila munkásságának azt a részét mutatja be, amelynek Csukás István írásai szolgáltattak alapot.

Pár napja a 3D Galleryről, a Minimax Hajóról és a Hófehérke musical országos turnéról. írtunk. Most pedig egy újabb izgalmas programot ajánlunk.

Pannónia Stúdióról röviden

A Pannónia Stúdió Kft. azzal a céllal alakult, hogy az egykor, a Pannónia Stúdió épületében készült animációs filmeket, és úgy általában a magyar rajzfilmeket eljuttassa, megismertesse és megszerettesse a mai gyerekekkel. Ennek a programnak a keretében 2017-ben a házban kiállításokat rendeztünk, ahol az egykor itt alkotó művészek munkáit mutattuk be. Kialakítottunk egy kis "múzeumot" Pannónia Emlékstúdió néven, ahol az iskolások és óvodások is, a rajzfilmkészítés egykori eszközeit és munkafolyamatait tekinthetik meg. A Pannónia Stúdióban a hazai és nemzetközi élvonalba tartozó kép és hang utómunkára szakosodott cégek által újra elindult egy rendkívül magas színvonalú, filmes alkotó munka. A ház küldetése ugyanakkor az is, hogy részt vegyen a magyar rajzfilmek filmtörténeti értékként való megőrzésében és népszerűsítésében. 

Olyan művek és karakterek születtek itt meg és keltek életre, mint a: Gusztáv figura, a Mézga család,  a kockásfülű nyúl, Pom pom meséi, a Nagy Ho - ho –horgász, Sebaj Tóbiás, Dr Bubó, Frakk, vagy az első egész estét rajzfilm a János vitéz, a Vuk, az Oscar díjjal jutalmazott Légy, Macskafogó, Ludas Matyi, Szaffi, A hercegnő és a kobold, Az idő urai, Az ember tragédiája, Daliás idők 

Időszaki kiállítás:
Jelenlegi tárlatunk Cakó Ferenc, Sajdik Ferenc és Dargay Attila munkásságának azt a részét mutatja be, amelynek Csukás István írásai szolgáltattak alapot. Csukás István talán a leghíresebb magyar író, aki elsősorban gyerekek számára alkot meséket, és akinek történetein generációk nőttek fel. Olyan művek kerültek ki a tollából, mint a Süsü a sárkány, a Nagy Ho Ho Ho horgász, vagy a Pom Pom meséi. Utóbbi kettőnek Sajdik Ferenc, a méltán híres karikaturista adta meg a jellegzetes képi világát. Dargay Attiláról kevesen tudják, hogy a Vuk, a Szaffi és a Lúdas Matyi mellett a Pom Pom meséinek és a Nagy Ho Ho Ho horgásznak is számos epizódját rendezte. Cakó Ferenc homokanimációs technikája által vált világhírűvé, de azt is tudni illik, hogy Csukás István írásai alapján megrendezte, a Sebaj Tóbiás sorozatot illetve illusztrációkat készített az Oriza Triznyákhoz.

Csatlakozz ha szereted az INGYENES programokat!


A kiállítás helyszíne: Pannónia Stúdió
(1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 64-66.)

A kiállítást megnyitotta: Cakó Ferenc animációs rendező 

A tárlat, ingyenesen megtekinthető!
Nyitva 2018. március 23. és 2018. május 22-e között, a hét minden napján, reggel 9.00 és délután 17.00. óra között.

Kedved kaptál Süsühöz? 
2 helyszínen is játszák a Süsü darabot. Részletek itt!
Sőt Gombóc Artur is látható színházban. Részletek itt!

Ne hagyd ki nyereményjátékainkat sem a JÁTÉK menüben! Illetve a cikk alatti kapcsolódó híreket is ajánljuk.

NE MARADJ LE EGY JÁTÉKUNKRÓL VAGY HASONLÓAN IZGALMAS HÍRÜNKRŐL SEM!

Ha nem akarsz lemaradni 1 játékunkról sem, akkor a Facebook oldalunkon válaszd a MEGJELENÍTÉS ELSŐKÉNT gombot. Így elsőként értesülhetsz a játékainkról és híreinkről.

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Ezek lesznek 2018-ban a legjobb koncertek és showk!
Queen musical, filmzenei koncertek, ír sztepptánc, illuzionisták, musicalek és számos sztár vár minket 2018-ban az Arénában és országszerte!
Billy Elliot musical 2018-ban Budapesten az Erkel Színházban - Jegyek itt!
A Billy Elliot musical 2018 nyarán újra látható lesz az Erkel Színházban. Billy Elliot musical szereposztásában színpadra lép Auksz Éva, Gallusz Nikolett, Ladinek Judit, Stohl András, Tóth Sándor, Bencze Ilona, Csákányi Eszter , Hűvösvölgyi ...
BODY Kiállítás 2018-ban Budapesten! Jegyek itt!
2018. február 15-től újra Budapesten a BODY kiállítás. A látványos és különleges kiállításra már árulják a jegyeket.
Minimax Gyerekhajó 2019 - Budapesten és a Balatonon is közlekedik! Jegyek itt!
Budapest mellett Siófok, Balatonfüred és Badacsony hajóállomásáról is indul Minimax Gyerekhajó. A 2019-as menetrend és minden, amit tudni lehet. Ne hagyd ki!
Túró Rudis és Oreos pálcás gofri az új őrület! Próbáld ki INGYEN!
A Waffle dog újdonságai Budapest szívében várnak minden érdeklődőre.
Hófehérke musical országos turné! Jegyek és helyszínek itt!
Tatabánya, Győr, Veszprém, Budapest, Pécs, Debrecen, Kaposvár, Szombathely, Sopron, Eger, Jászberény, Békéscsaba, Miskolc, Nyíregyháza lesz az országos turné állomásai között.
A Pál utcai fiúk musical nyári turné - Jegyek és helyszínek itt!
A Pál utcai fiúk musical 2020 nyarán számos szabadtéri színpadon látható lesz. Jegyek és helyszínek itt!
Hair musical 2020-as turné - Jegyek és helyszínek!
Az ikonikus Hair musical 2020-ban országos turnéra indul. Jegyek és helyszínek itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK