Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Nézd meg INGYEN a magyar musicalt!

2022.12.21 Kovács Gergely

Nézd meg INGYEN a magyar musicalt!

Dolhai Attila, Szabó P. Szilveszter, Auksz Éva, Békefi Viktória és még sokan mások is szerepelne a musicalben, amit most ingyen nézhetünk meg. A közel 70 fős produkcióban 18 színész, 8 gyerekszereplő, 8 énekes-ensemble, 30 táncos, 2 kaszkadőr, 2 artista szerepel.

Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje musical 2022-ben az Erkel Színházban lett bemutatva. Dolhai Attila, Szabó P. Szilveszter, Békefi Viktória, Vastag Tamás, Buch Tibor, Győrfi Anna, Szekeres Adrien, Fésűs Nelly, Auksz Éva, Kaszás Géza, Szerednyey Béla, Faragó András, Varga Miklós és számos jól ismert művész főszereplésével. 

Az előadás zeneszerzője Szikora Róbert,  a falszövegeket Lezsák Sándor írta, míg a darabot  Cseke Péter rendezte. Az Ég tartja a Földet musical a világ legismertebb magyar szentje, Árpád-házi Szent Erzsébet történetét dolgozza fel Zsuffa Tünde azonos című regénye alapján.

Az Ég tartja a Földet. Ez a titok egy olyan kislány szívében ölt alakot, akinek születését a csillagokból jövendölték. II. András király gyermekét a hatalmi érdekek elszakították a családjától. Messze hazájától jelölték ki a jegyesét, a türingiai őrgróf fiát, miközben anyját, Gertrúdot idegen származása miatt gyilkolták meg. Hogyan lehet ennyi veszteséget túlélni? Árpád-házi Szent Erzsébet szívét azonban a tragédiák nem kérgesítették meg. Sőt! Csordultig telt életörömmel és szeretettel.

A musical története a XIII. század Európájába kalauzol bennünket és megismerhetjük, hogyan vált a magyar királylányból egy életerős, tettrekész nő, akit anyósa ármánykodása, szeretett férjének kényszerű távolléte, járványok, szegénység, halál sem tudott megtörni. Olyan nőt ismerhetünk meg, akit már életében szentként emlegettek. Akinek lelkét nem torzította el a fájdalom, sem a ráruházott hatalom. A történet jóval több egy szent életrajzánál. Szembenézés az emberi gyarlósággal, az emberi lélek önzetlen nagyságával. Korkép Magyarországról és a türingiai Wartburg váráról, amelyet a hatalomnak hízelgő, korrupt főurak összeesküvései gyengítenek. Trónviszályok, gyilkosságok szövevényén át rajzolódik ki egy fiatal nő portréja, akinek jósága, hite a későbbi IV. Béla királynak is erőt adott a tatárok dúlta ország újjáépítéséhez.Tartson velünk egy látványos, lélekemelő időutazáson és ismerje meg a világ legismertebb magyar szentjének életét és korát!
Fotó: Dolhai Attila Facebook

Nézd meg ONLINE az előadást. A 2 felvonás külön linken érhető el.
1. felvonás ide kattintva!
2. felvonás ide kattintva!

További ingyenes előadások és programok:

• Ez a 15 legnépszerűbb musical hazánkban!
• Rómeó és Júlia 2024-ben újra Budapesten az Arénában - Jegyvásárlás itt!
• Best of Dolhai - Dolhai Attila koncert 2023-ban Budapesten a Margitszigeten - ...
• Talán ez lesz az új Pál utcai fiúk musical! Már árulják a jegyeket Geszti ...
• 40 éves Macskák musical turné 2023 - Jegyek a győri, szegedi, veszprémi, ...
• Nézd meg INGYEN a Disney Frozen musicalt!
• A nézők feje felett repül Mary Poppins a Madách Színházban!
• Hair musical turné - Jegyek a győri, budapesti, debreceni és pécsi ...
• Országos turnéra indul a Mamma Mia musical - Jegyek és helyszínek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024