Omega 50 - Jubileumi nagykoncert - Budapest Papp László Sportaréna Jegyek itt!

Kelt: 2012.05.07 kovacsad

Omega 50 - Jubileumi nagykoncert - Budapest Papp László Sportaréna Jegyek itt! A vége felé tart az 50. születésnapját ünneplő Omega együttes jubileumi turnéjának első etapja, amelynek keretében három részből álló, szimfonikus zenekar részvételével összeállított műsort adnak elő vidéki városokban. A zenekar billentyűse, Benkő László erről és a napokban megjelent új szólólemezéről is beszélt az MTI-nek. A koncertturnét a külföldi koncertek után Budapesten záják a Papp László Sportarénában. A koncert időpontja 2012. óktóber 6. Jegyek az Omega koncertre már kaphatóak!

A vége felé tart az 50. születésnapját ünneplő Omega együttes jubileumi turnéjának első etapja, amelynek keretében három részből álló, szimfonikus zenekar részvételével összeállított műsort adnak elő vidéki városokban. A zenekar billentyűse, Benkő László erről és a napokban megjelent új szólólemezéről is beszélt az MTI-nek.

A koncertturnét a külföldi koncertek után Budapesten zárják a Papp László Sportarénában. A koncert időpontja 2012. óktóber 6. Budapest Papp László Sportaréna (Jegyvásárlás ide kattintva!)   

Az Omega minden idők egyik legsikeresebb magyar rockzenekara; első koncertjét 1962. szeptember 23-án adta a Műegyetemen. A hatvanas évek második felében első közép-kelet-európai zenekarként turnézhatott az Egyesült Királyságban. Az együttes világszerte több mint 50 millió albumot adott el, itthon eddig tizenhat stúdiólemez mellett több válogatás, koncertalbum és DVD jelent meg.

A zenekar felállása 1971 óta állandó: Kóbor János - ének, Benkő László - billentyűs hangszerek, Molnár György - gitár, Mihály Tamás - basszusgitár, Debreczeni Ferenc - dob.

 

Az Egerben kezdődött turné állomása volt Zalaegerszeg, Tatabánya, Békéscsaba, Nyíregyháza, Szolnok, Kaposvár, Szeged és Szombathely, pénteken Pécsett játszanak; a hármas felépítésű szakasz május 25-én Miskolcon zárul. (Jegyek a miskolci koncertre itt!)

Az Omega vasárnap idei első határon túli koncertjét adja Sepsiszentgyörgyön, május 4-én Szabadkán, június 29-én pedig Dunaszerdahelyen lép fel.

Az idei jubileumi koncertsorozat harmadik változata, az Omega Rhapsody című produkció az ezen a címen az egyik német kiadónál 2010-ben megjelent lemez élő változata. A CD-n szimfonikus köntösben hallhatók az Omega legnagyobb slágerei, és ez májusban három kelet-németországi városban, Lipcsében, Suhlban és Drezdában egy német szimfonikus zenekarral közösen fog megszólalni.

"Augusztus 17-én Berlinben is játszani fogunk, a spandaui Zitadellében ismét csak a háromblokkos műsort adjuk elő. Németországban ma is népszerűek vagyunk, az áttörést az 1977-ben ott megjelent Time Robber című angol nyelvű lemezünk jelentette, amely egymillió példányban kelt el" - mondta Benkő László.

 A billentyűs a napokban jelentette meg szintetizátorokra épülő instrumentális szólólemezét Másik világ címmel (kiadó: Magneoton), csaknem egy évtizeddel legutóbbi szólóalbuma, A Rózsa énekei című magyar-olasz filmdráma zenéjét tartalmazó Hogyan tovább? (2004) után."Az anyagon többen is közreműködtek, Jülek Erik dobolt, Kaposvölgyi Goyo József billentyűs hangszereken játszott, Kiss István gitározott és komputerprogramokat készített, utóbbi két zenész végezte a hangszereléseket is. A lemez modern hangzásához, az effektekhez komoly hozzájárulást jelentett, hogy ezúttal is lehetőségünk volt kipróbálni, felhasználni a frankfurti hangszervásár legújabb modelljeit" - emelte ki Benkő László.

Mint megjegyezte, a CD címe is arra utal, hogy hangzásban egy másik világ nyílt meg előtte ahhoz képest, amire két-három évvel ezelőtt lehetősége lett volna. De - tette hozzá - a napjainkban megélt, a korábbitól eltérő másik világ a számok címeiben is jelen van, erre példa az Energia éhség, az El Nino vagy az Eszkimó nyár.

"Nem relaxációs chillout zenét akartam csinálni, hanem elgondolkodtató muzsikát. Másfél-két év alatt írtam meg, időközben néhány lekerült a listáról, mert úgy döntöttem, inkább Omega-dal lesz belőle, persze majd szöveget kell rá írni. A lemez utolsó tétele, az I'm Sorry a mostani Omega-turnén is elhangzik: a szimfonikus zenekari blokk azzal indul, hogy szmokingban bejövök a színpadra és eljátszom ezt a számot" - mesélte a zenész.

Az Omega-koncerteken Mihály Tamás basszusgitáros tavaly megjelent szólólemezéről is elhangzik egy dal. Benkő László elmondta: a jubileumi év kapcsán szó van Molnár György "Elefánt" gitáros és Debreczeni Ferenc "Ciki" dobos szólómunkáinak megjelentetéséről is, de elképzelhető, hogy ezek helyett még az idén kijön a várva-várt új Omega-stúdióalbum. Forrás: MTI

 

 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

LGT koncert a Papp László Sportarénában! Jegyek itt!
Újra koncertet ad a Locomotiv GT, a magyar rockzene történetének egyik legfontosabb zenekara, amely 2013. február 15-én öt és fél év szünet után áll színpadra, ezúttal a Papp László Budapest Sportarénában, ahol még sohasem játszott. A koncertre ...
Edda koncert a Papp László Sportarénában! Jegyek itt!
2012. december 28-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet az EDDA Művek! z Edda Művek tagjai – Pataky Attila, Gömöry Zsolt, Alapi István, Kicska László és Hetényi Zoltán- már most lelkesen tervezik a tőlük még soha nem látott ...
Cserháti Zsuzsa Emlékkoncert Budapest Aréna! Jegyek itt!
A Papp László Budapest Sportaréna ad otthont 2012 decemberében a Cserháti Zsuzsa Emlékkoncertnek.
CHARLIE 65. Aréna koncert jegyek itt!
Charlie 65. - Csak a zene van címmel ad koncertet 2012. december 30-án Charlie a Papp László Budapest Sportarénában.
CHARLIE 65. Aréna koncert jegyek itt!
Charlie 65. - Csak a zene van címmel ad koncertet 2012. december 30-án Charlie a Papp László Budapest Sportarénában.
Hair musical Budapesten 2020-ban! Jegyek itt!
2020. október 11-én Budapest ad otthont a musicalnek. A budapesti Erzsébetligeti Színház színpadán lesz látható a Hair musical.
Demjén Ferenc koncert turné 2020 - Jegyek és helyszínek!
Demjén Ferenc koncert turnéja 2020-ban Indulj, új csodákat látni… a címmel Győr, Sopron, Tatabánya, Pécs, Miskolc, Eger, Szeged, Debrecen, Szolnok, Székesfehérvár Sportcsarnokaiban biztosan látható lesz! Jegyek itt!
Július egy napján INGYENES a Vasúttörténeti Park!
Egy napra mindenki számára ingyenes lesz a Vasúttörténeti Park. Érdemes ellátogatni Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumába. Szülőknek, gyerekeknek és mindenkinek díjmentes lesz.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK