Ördögölő Józsiás a Budapesti Operettszínházban! Jegyek itt!

Kelt: 2013.01.21 kovacsad

Ördögölő Józsiás a Budapesti Operettszínházban! Jegyek itt! Ördögölő Józsiás a Budapesti Oeprettszínházban 2013. március 22-től. Főszerepekben: Vágó Zsuzsi, Kékkovács Mara, Mészáros Árpád Zsolt, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dancs Annamari, Siménfalvy, Szabó Dávid, Kerényi Miklós Máté, Peller Anna, Felföldi Anikó, Csuha Lajos, Oláh Tibor

Az Ördögölő Józsiás Tamási Áron 1952-ben írodott mesejátéka. Központi témája a szegény legény győzelme a Pokol urai felett. A darab a régről jól ismert népmesei fordulatokkal van átszőve, ám Tamási művében a tisztalelkű Józsiás győzelme mellett van egy második győztes, aki nem más, mint a Pokol hercege, Bakszén. Bakszént kancellárrá választják s Ő magának akarja a hatalmat is és a tündérkirály lányának Jázminának kezét is. Maga köré ördögökből kreál hivatalnokokat, akik a nép nevében hamis beszámolókkal áltatják a királyt és a nép dolgait hátráltatják. Azonban a cselszövők lelepleződnek és elnyerik a méltó büntetésüket s megvalósul Jázmina és Józsiás idilli világa.

Tamási darabja Rákosi rémuralma alatt született. S bár az író népmesék jellemző elemeibe burkolja mondandóját, nincs az a elvonatkoztatás, ami ne fedné fel a szerző véleményét a hatalmon lévő kommunistákról. A színmű írójának nézőpontja miatt a megannyi javítás ellenére sem kerülhetett sokáig színpadra.Végül Debrecenben volt az ősbemutató 1983-ban, 31 évvel a darab születése után. A Budapesti Operettszínház is színpadra állítja a darabot. Tolcsvay László és Bori Tamás ír zenés fantasyt Tamási Áron mesejátékából. A Csillagok éve előzetes műsorterve szerint a tündérországban játszódó történet bemutatója 2013. március 22-én lesz hazánk vezető zenés színházában, a Budapesti Operettszínházban. Főszerepekben: Vágó Zsuzsi, Kékkovács Mara, Mészáros Árpád Zsolt, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Dancs Annamari, Siménfalvy, Szabó Dávid, Kerényi Miklós Máté, Peller Anna, Felföldi Anikó, Csuha Lajos, Oláh Tibor

Az Ördögölő Józsiásra már árulják a jegyeket! Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Nemzetközi Operett Gála a Budapesti Operettszínházban! Jegyek itt!
Nemzetközi Operett Gála a Budapesti Operettszínházban 2013. április 12-én. Jegyek itt!
Viktória 2013-ban a Budapesti Operettszínházban! Jegyek itt!
Ábrahám Pál Viktória című operettjét mutatja be a Budapesti Operettszínház 2013. január 25-én. Jegyek hamarosan kaphatóak lesznek!
Dolhai Attila Ragyogás lemezbemutató koncert a Budapesti Operettszínházban! Jegyek itt!
2013. február 16-án két alkalommal délután 15:00 és este 19:00 lemezbemutató koncertet tart Dolhai Attila a Budapesti Operettszínházban! Jegyek itt!
OSZI-BOSZI A repülő nagyanyó a Budapesti Operettszínházban! Jegyek itt!
Az OSZI-BOSZI A repülő nagyanyó című előadás 2012. decemberében kerül bemutatásra a Budapesti Operettszínházban! Jegyek és részletek a Budapesti Operettszínház új bemutatójáról itt! Az előadás főszerepében Oszvald Marikát láthatjuk!
Veled Uram jegyek már kaphatóak! Az Operettszínház új bemutatója!
A Thália Színházban lesz látható a Budapesti Operettszínház új bemutatója a Veled, Uram rockopera. Az előadásra már árulják a jegyeket. Vegye meg jegyeit online.
Rómeó és Júlia musical 2013-ban Sopronban az MKB Aréna színpadán! Jegyek és infók itt!
A Budapesti Operettszínház sikermusicalje a Rómeó és Júlia musical sztárszereposztásban érkezik Sopronba. A soproni előadásokra jegyek már kaphatóak! 2013-ban második alkalommal lesz látható Sopronban. 2013 március 16-án délután és este újra ...
Elfújta a szél musical Szegeden 2013-ban! Jegyek már kaphatóak a premierre!
2013. július 26-27 lesz a premierje a Szegedi Szabadtéri Játékokon a Budapesti Operettszínház új musicaljének. Az Elfújta a szél című musicalt a Rómeó és Júlia musical szerzője írta. Az Elfújta a szél musicalre jegyek már kaphatóak és ...
Szép nyári nap musical jegyek!
A Szép nyár nap "Neoton musical" folyamatosan látható a Budapesti Operettszínház műsorán. A már több, mint 100 előadást megélt előadásban számtalan Neoton sláger felcsendül. Nem érdemes kihagyni.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK