Szépleányok film! 1 millió néző látta! Te is? Nézd meg itt!

Kelt: 2013.10.11 Kovács Gergely

Szépleányok film! 1 millió néző látta! Te is? Nézd meg itt! Megrendítő film az első, 1985-ös szépségkirálynő-választásról. Főszerepben az öngyilkosságot elkövetett Molnár Csilla és a végnapjait élő szocializmus. Hartai László és Dér András 87-es filmjét mozikban egymillióan látták.

Volt egyszer egy kedves és szép fonyódi diáklány, aki 1985 kora tavaszán, alig 16 évesen jelentkezett az 50 év kihagyás után először megrendezett magyar szépségversenyre. Rajta kívül mintegy kétezren tették meg ugyanezt. A több mint fél évig tartó versenysorozat végén őt találták a legszebbnek, s méltán került fejére a szépségkirálynői korona.

Volt egy lány, aki egy pillanatig azt hitte, önként akar a halálba menni; de tettét csak segélykiáltásnak szánta.

Emlékére még dal is született, amit bizonyára mindenki ismer!

A TOP 10 legnépszerűbb ajándék 2013-ban! Rád is ez vár a karácsonyfa alatt? Részletek itt! >>>

Ötven évnyi szünet után a szocializmus utolsó évtizedében megrendezett, nagy figyelmet keltő első magyar szépségkirálynő-választás krónikája a film. Molnár Csilla Andrea lett az első magyar szépségkirálynő, azonban a sikertörténete tragédiába torkollt: a fonyódi gimnazista kilenc hónappal a megválasztása után öngyilkosságot követett el. Cikkek, publicisztikák és könyvek (többek között Friderikusz Sándor első könyvének) témája lett. Dér András és Hartai László nagy port kavart dokumentumfilmje pedig a nyolcvanas évek végi Magyarország egyik fontos kordokumentuma.

Dér András és Hartai László Szépleányok című filmjének egyik érdekessége, hogy már a verseny kezdetétől, a selejtezőktől kezdve forgattak. A váratlan tragédia egész más színben tünteti fel az eseményeket. A film az 1987-es Magyar Filmszemlén és a mannheimi filmfesztiválon is díjat nyert.

Ha szereted a magyar filmeket van egy jó hírünk! Elkészült az első interaktív vígjáték mobilra. INGYENES! Videó itt!

Pauer Gyula szobrász Szépségminták címmel gipszlenyomatokat készített a nyertesekről. Ezek Sopronban, a Körmendi Galériában tekinthetők meg.

A film:
 
Ezt olvastad? Harapós katicabogarak lepték el az országot! Részletek itt!

Nézd meg kapcsolódó híreinket is a cikk alatt!

A gyönyörű lányról és a vele kapcsolatos cikkekről, könyvekről egy honlap is készült.
A honlap címe: www.molnarcsilla.hu

Cikk ajánló! Kattintson az önt érdeklő képre!
Való Világ 6 - Jelentkezés és videó itt! Zorán koncert turné 2013 - Helyszínek és jegyek itt! Koncz Zsuzsa exkluzív koncert turné! Jegyek itt! Fenyő Ünnep 2013 - Jegyek itt!
Hooligans koncert a SYMA Csarnokban! Jegyek itt! Ákos - Karcolatok 20 koncert Szombathelyen az AGORA Művelődésházban! Jegyek itt! Mága Zoltán Újévi Koncert 2014 jegyek! Caramel szimfonikus nagykoncert 2013-ban az Arénában!
Edda musical Debrecenben a Főnix Csarnokban! Jegyvásárláshoz kattints ide! Bűvész Színház Budapest szívében! Jegyek itt! Almaszósz az Alma együttes dalaival! Jegyek itt! Süsü a sárkány előadás! Jegyek itt!
Mikulás napi programok 2013 Döbbenet! Tíz emberből 5 rossz választ ad! Korda György életmű koncert a SYMA Csarnokban! Jegyek itt! Mary Poppins musical jegyek itt!

Janicsák Veca - Szép  szavakkal koncert a RaM Colosseumban! Jegyvásárlás itt! VI. Tennis Classics 2013-ban! Jegyvásárlás itt! Láthatatlan vacsora! Egy különleges élmény! Jegyek itt! A világ legjobb illuzionistái novemberben Budapesten a SYMA csarnokban! Jegyek itt!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Rendelhető Fásy Ádám könyve! Szex, hatalom, nők! A királynők fogságban!
A királynők fogságban című könyvben Fásy Ádám nyíltan beszél az elmúlt évek tapasztalatairól és élményeiről.
X-faktor élő adás jegyek! Online jegyvásárlás itt!
Hamarosan Az X-faktor 2014-es döntő adásaira hamarosan már árulják a jegyeket. Az élő show ősszel indul. A zsűritagok Alföldi Róbert, Tóth Gabi, Szikora Róbert és Szűcs Gábor, aki Geszti Pétert váltja a zsűriszékben.
A 10 legnépszerűbb ajándék!
Kiderítettük, hogy várhatóan milyen ajándékokat kapnak idén a gyerekek és a felnőttek karácsonyra, születésnapra vagy éppen mikulásra.
Korda György koncert turné 2013- Jegyvásárlás és helyszínek itt!
Korda György Életmű koncert turné 2013! A 2013-as Korda György Életmű koncert turné helyszínei között van Székesfehérvár, Eger, Miskolc, Szolnok, Kecskemét, Sopron, Zalaegerszeg, Veszprém, Békéscsaba, Szeged, Pécs, Kaposvár, Dunaújváros, ...
Vicces vagy érdekes programok!
Sokan keresünk érdekes és vicces programokat. Ezeket gyűjtöttük mi most egybe!
Nézz be a Harry Potter díszletei közé! Járd be a stúdiót!
Ingyen bejárható a Harry Potter díszleteinek egy része. Londonban ugyanis a látogatók számára is elérhető a forgatási helyszín, melynek egy részét most a Google Maps segítségével is bejárhatjuk. Ingyenes kulisszajárás a Warner Bros Studió falai közt.
170 magyar film INGYEN!
A Moziünnep 2013-ban is elmarad valószínűleg, de ajánlunk helyette egy legális és jó programot. Nézz filmet INGYEN és legálisan otthon a barátaiddal!
A rendőrség felhívása a szülőknek!
Az elmúlt napokban közösségi portálokon több levél, beszámoló jelent meg arról, hogy veszélyben vannak óvodás és iskoláskorú gyermekeink. Ismeretlen személy(ek) el akarják "rabolni" őket az iskolából. Ezzel kapcsolatosan tett felhívást közzé a rendőrség.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK