Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Szőlő a mikróba kísérlet! - Nem mertük kipróbálni - Erre izgulnak a tinik!

2014.09.06 kovacsad

Szőlő a mikróba kísérlet! - Nem mertük kipróbálni - Erre izgulnak a tinik!

Plazma felhő és egyéb tudományos izgalmakról beszélnek... A mikroban csodát tevő szőlőre izgulnak a fiatalok világszerte!

A múltkori liftes gyilkosságról szóló, valamint a félelmetes magától mozgó babakocsis átverés videó után az Ice Bucket baki videók érdekelték legjobban az embereket. Most azonban egy kísérletezős videó köti le az embereket világszerte.

Mi még nem mertük kipróbálni a híressé vált videót, de az biztos, hogy a tiniket felcsigázta a grape in microwave, mert elég gyakran kerül a Google keresőjébe és számos videót is találni róla.

A kísérlethez egy félbevágott szőlőszem kell, de a héját nem szabad elvágni az össze kell kösse a fél szőlőszemeket egymással. Ezt a ketté vágott szőlőszemet kell betenni a mikrohullámú sütőbe, ami látványos fényjelenséget produkál.

A kis héjdarab amolyan antennaként fog viselkedni és így a szőlőbe vezetett energia nem távozik a szőlőből és a végén meggyullad. A szőlő ugyanis állítólag plazmát csinál. A kísérletet állítólag max 7 másodpercig szabad csinálni. A videók láttán bár sehol nem történt baj mi nem mertük a mikronkat kockáztatni és az irodát se akartuk felgyújtani szőlőve. Persze a vállalkozó kedvű olvasóink megfelelő tűzbiztonsági előkészület mellett kipróbálhatják.. Izgatottan várjuk az eredményeket.

A mesterek szerint a legjobb eredmény szép száraz szőlővel érhető el. Lentebb a kapcsolódó cikkeink között még számos érdekességet találsz!

Ha tetszett a kísérlet, akkor a Kutatók Éjszakája is tetszeni fog szeptember végén. Ahogyan a TOP 10 legérdekesebb budapesti programok egyik a Bűvész Színház is.

Videó:
 

Ha tetszett a videó, akkor nézd meg a cikk alatti kapcsolódó híreinket is!

• ARC kiállítás 2014 - Te miben hiszel?
• Mit árul el rólunk a Facebook-profilunk?
• Szuperhold lesz látható szeptemberben!
• Kik töröltek a facebookon? Tudd meg egy program segítségével!Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2021