Toronykilátó nyílik egy belvárosi templom 52 méter magas tornyában! Nyitva tartás és jegyek itt!

Kelt: 2020.07.04 Kovács Gergely

Toronykilátó nyílik egy belvárosi templom 52 méter magas tornyában! Nyitva tartás és jegyek itt! Toronykilátó látogatás a Budapest-Belvárosi Főplébánia-templom tornyaiban. Nézd meg a budai oldal panorámáját 27 méter magasból. Ráadásként járhatsz egy ősi templom padlásán,

A déli toronykilátóból vendégeink látják a Kossuth Lajos utcát, a Szabadsajtó utat, a Duna folyamot, az Erzsébet-hidat, a Gellért hegyet, Szent Gellért püspök emlékművét, a Rudas fürdőt, míg a Liszt Ferenc toronyból a Várkert Bazárt, a Budai Várhegyet, a Március 15.

Toronykilátó látogatás a Budapest-Belvárosi Főplébánia-templomban
- Tudta-e, hogy 2020. nyarán a templom tornyaiban kilátópontokat nyitottak?
- Láttad már a budai oldal panorámáját 27 méter magasból?
-  Láttad már az Erzsébet-hidat felülről?
-  Jártál már egy ősi templom padlásán?
- Tudoad-e, hogy miért nevezték el a templom tornyát Liszt Ferenc zeneszerzőről?

Fotó: Zelnik Péter Zénó

A déli toronykilátóból vendégeink látják a Kossuth Lajos utcát, a Szabadsajtó utat, a Duna folyamot, az Erzsébet-hidat, a Gellért hegyet, Szent Gellért püspök emlékművét, a Rudas fürdőt, míg a Liszt Ferenc toronyból a Várkert Bazárt, a Budai Várhegyet, a Március 15. teret, a Petőfi teret. A két torony közötti átjárás második kilátószinten, egy kényelmes és biztonságos sétányon keresztül történik. Itt külön érdekesség, hogy megtekinthető a templom tetőszerkezetének míves ácsmunkája is.

Belépőjegyek:
-  8 éves kor alatt a belépés díjmentes (csak szülői kísérettel)
- teljesárú belépőjegy: 2.000 forint/fő (tartalma: toronykilátó, feltemplom és altemplom megtekintése)
- diákjegy (diákigazolvány bemutatásával): 1.400 forint/fő (tartalma: toronykilátó, feltemplom és altemplom megtekintése)
- nyugdíjas jegy (65 életév felett): 1.400 forint/fő (tartalma: toronykilátó, feltemplom és altemplom megtekintése)

A belépőjegy a vásárlástól számítva 1 hétig használható fel. Érdemes előre megvásárolni, hiszen nagyon népszerű az új kilátó az ára miatt is!

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!


Fotó: Zelnik Péter Zénó

Nyitva tartás:
Naponta: 10:00 – 17:00 óra között
(beléptetés legkésőbb 16:30-ig)
Vasárnap: zárva

Fontos:
- A toronykilátóba a Déli-toronyból lifttel, vagy csigalépcsőn lehet felmenni. A lejutás a Liszt Ferenc toronyban csak lépcsőkön lehetséges.
(A lift esetleges javítás, vagy karbantartás miatt lehet üzemszüneti állapotban. Ebben az időszakban a torony szintjei csak a lépcsők használatával érhetők el.)

- A harangok működése révén fellépő erős hanghatás miatt a Liszt Ferenc torony látogatását korlátozzuk naponta 11:55 – 12:10 óra között, valamint pénteken 14:55 – 15:10 óra között.


Fotó: Zelnik Péter Zénó

A templom címe:
1056 Budapest, Március 15. tér
(az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél)

Ne hagyd ki a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen számtalan érdekességről olvashatsz! Hallottál például a budapesti Süsü szoborról?

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Süsü szobor készült Bodrogi Gyulával Videó és képek itt!
Egy különleges Süsü szoborral gyarapodott Budapest.
Újra vár a Margitszigeti Zenélő Szökőkút 2020 nyarán!
2020-ban is várja a látogatókat a pár éve felújított kút a Margit-szigeten, ráadásul a dallista is igen változatos lesz majd. A zenélő kút látványos fényjátékkal és vízfüggöny vetítéssel is elkápráztatja majd az érdeklődőket. A ...
INGYENES kertmozi nyílik Budapesten!
Jurassic World, Baywatch, A Szépség és a Szörnyeteg, Másnaposok, és sok más vár ráadásul INGYEN. Vár a Budapest Garden Kertmozi.
NOXTALGIA - Péter Szabó Szilvia koncert turnéra indul - Jegyek és helyszínek itt!
A Noxtalgia unplugged Péter Szabó Szilvia koncertje országos turnéra indul! Győr, Debrecen, veszprém, Miskolc, Gödöllő, Szombathely és még számos város közönsége láthatja majd a koncertet!
INGYENES élő koncertek a Margitszigeti Zenélő Kútnál! Lista itt!
Sőt még Várkert Bazárnál és a Műcsarnoknál is lesz koncert.
Best of Geszti koncert 2020-ban a Margitszigeten - Jegyek itt!
A Best of Geszti koncert 2020. augusztus 26-án Budapesten Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül ismét megrendezésre. Jegyek itt!
Fenyő Miklós koncert 2020-ban a Margitszigeten - Jegyek itt!
Fenyő Miklós koncertje 2020. augusztus 29.-én Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül megrendezésre. Jegyek itt!
Mamma Mia szeptembertől újra a Madáchban! Jegyek 2000 forinttól  itt!
Az ősz során Budapesten a BOK Csarnokban több ezer néző előtt lett volna látható a Mamma Mia! Ez az előadás elmard, helyette szeptembertől több mint 10 alkalommal lesz látható a Mamma Mia! a Madách Színházban.Az előadásokra akár már 2000 ...

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK