Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

800. A padlás musical előadás a Vígszínházban! Jegyek itt!

2013.01.27 Kovács Gergely

800. A padlás musical előadás a Vígszínházban! Jegyek itt!

25 éves a Vígszínház A padlás című előadása; Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter meséjének jubileumi, 800. előadását kedden láthatja a közönség. A különleges előadásra jegyek még vásárolhatóak!

2013. január 29-én lesz pontosan 25 éve, hogy a Vígszínház bemutatta A padlás című előadást Marton László rendezésében.
   
A bemutató óta eltelt két és fél évtizedben több generáció nőtt fel Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter híressé vált meséjén. A kedden este 8-kor kezdődő jubileumi előadásra sokan eljönnek a régi szereplők közül - írták. A jelenlegi szereplőkkel együtt ünnepel többek között Rudolf Péter, Oberfrank Pál, Hegedűs D. Géza, Szinetár Dóra és Gesztesi Károly.
   
A padlás - amely Sztevanovity Dusán ötletéből született, Presser Gábor zenéjével - a legsikeresebb magyar musical, amelyet csaknem 30-szor mutattak be az ország különböző színházai. A 25 év alatt több mint 800 ezren látták az előadást, és a 13 szerepet összesen 50 színész, több generáció játszotta. Az egykori szereplők között volt az azóta elhunyt Kaszás Attila, Selmeczi Roland, Sipos András, Tábori Nóra, Vallai Péter és Vizy György.
   
Az eredeti szereposztásból két színész a mai napig játszik az előadásban: Igó Éva kezdetben Süni volt, 350-szer játszotta el a szerepet, ma pedig már Mamókaként főzi a szilvásgombócot. Pápai Erika - aki a legtöbbször lépett színpadra A padlásban - az 530 éves Kölyök szellemként debütált, majd egy ideig Süni volt, most pedig újra Kölyökként játszik az előadásban.
   
A mostani szereposztásban a hazudós Témüllert játszó Fesztbaum Béla Ütegként és Detektívként is színpadra lépett már. A legfiatalabb szereplő pedig Molnár Áron - aki január 14-én játszotta először az Üteg szerepét, Detektív társa pedig Gyuriska János. Ezt a szerepet eredetileg a nemrég elhunyt Vallai Péter alakította.
   
Rádiós szerepét, amelyet kifejezetten Kaszás Attila számára írtak
a szerzők, Kaszás Attila után sok éven át Oberfrank Pál játszotta, de ma már Szőcs Artur alakítja. Barrabás, a gengszter és a Révész sokáig Hegedűs D. Géza volt, ma pedig Mészáros Máté játssza. Süni Tornyi Ildikó és Péter Kata, de Hullan Zsuzsa is megfordult a szerepben. Lámpás szerepében Rudolf Péter zsörtölődött a társaival, és ma Csőre Gábor és Király Attila játssza a törpe szellemet.
   
A Rubik Ernő által tervezett Varázskönyv titkos hajtogatási technikáját még Méhes László tanulta meg Hercegként, ma pedig már Telekes Péter forgatja. Robinson, a gép szerepét játszották a legtöbben, összesen 10-en. Mostanában Lázár Balázs vagy Dolmány Attila kölcsönöz hangot a számítógépnek.

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS ITT!
 

• Macskák 30 éves jubileumi előadás! Jegyek a musicalre!
• Szép nyári nap musical jegyek!
• A Kulcs - Az első magyar musicalregégy!
• Túl az 500. előadáson a Rómeó és Júlia musical!
• A Púpos musical Budapesten! Jegyek itt!
• Elisabeth musical jegyek a 2012/2013-as előadásokra már kaphatóak!
• Elfújta a szél musical Szegeden! Jegyek itt!
• Óh milyen cirkusz, óh milyen show! - Miklós Tibor új musical könyve megjelent!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024