800. A padlás musical előadás a Vígszínházban! Jegyek itt!

Kelt: 2013.01.27 Kovács Gergely

800. A padlás musical előadás a Vígszínházban! Jegyek itt! 25 éves a Vígszínház A padlás című előadása; Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter meséjének jubileumi, 800. előadását kedden láthatja a közönség. A különleges előadásra jegyek még vásárolhatóak!

2013. január 29-én lesz pontosan 25 éve, hogy a Vígszínház bemutatta A padlás című előadást Marton László rendezésében.
   
A bemutató óta eltelt két és fél évtizedben több generáció nőtt fel Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter híressé vált meséjén. A kedden este 8-kor kezdődő jubileumi előadásra sokan eljönnek a régi szereplők közül - írták. A jelenlegi szereplőkkel együtt ünnepel többek között Rudolf Péter, Oberfrank Pál, Hegedűs D. Géza, Szinetár Dóra és Gesztesi Károly.
   
A padlás - amely Sztevanovity Dusán ötletéből született, Presser Gábor zenéjével - a legsikeresebb magyar musical, amelyet csaknem 30-szor mutattak be az ország különböző színházai. A 25 év alatt több mint 800 ezren látták az előadást, és a 13 szerepet összesen 50 színész, több generáció játszotta. Az egykori szereplők között volt az azóta elhunyt Kaszás Attila, Selmeczi Roland, Sipos András, Tábori Nóra, Vallai Péter és Vizy György.
   
Az eredeti szereposztásból két színész a mai napig játszik az előadásban: Igó Éva kezdetben Süni volt, 350-szer játszotta el a szerepet, ma pedig már Mamókaként főzi a szilvásgombócot. Pápai Erika - aki a legtöbbször lépett színpadra A padlásban - az 530 éves Kölyök szellemként debütált, majd egy ideig Süni volt, most pedig újra Kölyökként játszik az előadásban.
   
A mostani szereposztásban a hazudós Témüllert játszó Fesztbaum Béla Ütegként és Detektívként is színpadra lépett már. A legfiatalabb szereplő pedig Molnár Áron - aki január 14-én játszotta először az Üteg szerepét, Detektív társa pedig Gyuriska János. Ezt a szerepet eredetileg a nemrég elhunyt Vallai Péter alakította.
   
Rádiós szerepét, amelyet kifejezetten Kaszás Attila számára írtak
a szerzők, Kaszás Attila után sok éven át Oberfrank Pál játszotta, de ma már Szőcs Artur alakítja. Barrabás, a gengszter és a Révész sokáig Hegedűs D. Géza volt, ma pedig Mészáros Máté játssza. Süni Tornyi Ildikó és Péter Kata, de Hullan Zsuzsa is megfordult a szerepben. Lámpás szerepében Rudolf Péter zsörtölődött a társaival, és ma Csőre Gábor és Király Attila játssza a törpe szellemet.
   
A Rubik Ernő által tervezett Varázskönyv titkos hajtogatási technikáját még Méhes László tanulta meg Hercegként, ma pedig már Telekes Péter forgatja. Robinson, a gép szerepét játszották a legtöbben, összesen 10-en. Mostanában Lázár Balázs vagy Dolmány Attila kölcsönöz hangot a számítógépnek.

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS ITT!
 

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Macskák 30 éves jubileumi előadás! Jegyek a musicalre!
A Madách Színház márciusi előadásaira február 5-től online is lehet jegyet venni. Az előadások között szerepel ez az előadás is. Nézze meg Ön is! 2013. március 25-én lesz a különleges előadás. Előtte márciusban többször is látható a musical.
Szép nyári nap musical jegyek!
A Szép nyár nap "Neoton musical" folyamatosan látható a Budapesti Operettszínház műsorán. A már több, mint 100 előadást megélt előadásban számtalan Neoton sláger felcsendül. Nem érdemes kihagyni.
A Kulcs - Az első magyar musicalregégy!
Mahó Andrea, Puskás Peti, Szabó Gyula és számtalan ismert színész működik közre a különleges musicalregény dalaiban.
Túl az 500. előadáson a Rómeó és Júlia musical!
A Dóm téren látható először az Elfújta a szél- jelentette be Kerényi Miklós Gábor az 500. Rómeó és Júlia musical előadáson.
A Púpos musical Budapesten! Jegyek itt!
A RaM Colosseum színpadán lesz látható a Púpos musical. Jegyek már kaphatóak az előadásra.
Elisabeth musical jegyek a 2012/2013-as előadásokra már kaphatóak!
2012. december 7-én mutatja be a Budapesti Operettszínház az Elisabeth musicalt. Közkívánatra folytatódik Lévay Szilveszter musicaljének magyarországi sikerszériája! Jegyek a Budapesti Operettszínház előadásaira már kaphatóak!
Elfújta a szél musical Szegeden! Jegyek itt!
A Szegedi Szabadtéri Játékok 2014-ben lesz látható új musical a Budapesti Operettszínházzal közösen.
Óh milyen cirkusz, óh milyen show! - Miklós Tibor új musical könyve megjelent!
Óh milyen cirkusz, óh milyen show címmel jelent meg Miklós Tibor új musical könyve! Miklós Tibor nevét egy musical kedvelőnek se kell bemutatnunk, hiszen számtalan magyar musical és még több musical dal magyar fordítása kötődik nevéhez. Egy ...

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK