Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Túl az 500. előadáson a Rómeó és Júlia musical!

2012.12.01 Kovács Gergely

Túl az 500. előadáson a Rómeó és Júlia musical!

A Dóm téren látható először az Elfújta a szél- jelentette be Kerényi Miklós Gábor az 500. Rómeó és Júlia musical előadáson.

Túl az 500. Rómeó és Júlia előadáson újabb Gerard Presgurvic-musical  magyarországi bemutatójára készül a Budapesti Operettszínház, mint azt Kerényi Miklós Gábor, a teátrum főigazgatója bejelentette, 2013 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon játsszák először az Elfújta a szél című musicalt. Jegyek itt!

A főigazgató szerint - közölte a színház az MTI-vel - már most tudható: 2013 nyara rengeteg munkát jelent a színháznak. A társulat hat nagyvárosban, köztük Hamburgban játssza A Szépség és a Szörnyeteg című musicalt. Kálmán Imre klasszikusa, A Csárdáskirálynő egy új szabadtéri helyszínen, a Tokaji Arénában és Berlinben, a Seefestspiele hatalmas színpadán tíz alkalommal kerül színre.
   
A  jövő június-július-augusztus akár a Presgurvic-nyár címet is kaphatná - fogalmazott Kerényi Miklós Gábor -, hiszen Baján a Rómeó és Júlia a 2013-as vendégjáték. Majd július 26-án Somogyi Szilárd rendezésében, Duda Éva koreográfiájával a zeneszerző új musicalje, az Elfújta a szél premierje látható a szegedi Dóm téren.
   
Az amerikai polgárháború idején játszódó történetet augusztus 18-19-én a Soproni MKB Musical Arénában is közönség elé kerül. A magyar származású zeneszerző lánya, Laura Presgurvic, a párizsi Elfújta a szél-produkció Scarlettje a bejelentés alkalmából kijelentette, hogy édesapja nagyon büszke a Rómeó és Júlia magyar változatára.
   
A több mint 8 éve töretlen sikerrel futó Rómeó és Júlia 500. előadásán régi és új szereplők egyaránt színpadra léptek a Nagymező utcában, de csak a társulat egyik fele ünnepelhetett, mert a többiek a jubileumi előadással egy időben Bécsben a Stadthalléban játszották A Szépség és a Szörnyeteget.
   
A 2004. január 23-ai bemutató óta eltelt nyolc évről egy kisfilm is készült, amelyben minden korábbi szereplő feltűnik.

Forrás: MTI
MTI Fotó: Beliczay László

• Elfújta a szél musical Sopronban az MKB Arénában 2013 nyarán! Jegyek itt!
• Elfújta a szél musical Szegeden 2013-ban! Jegyek már kaphatóak a premierre!
• TOP 10 - A legkeresettebb előadások!
• Doctor Herz musical a Kecskeméti Katona József Színház 2012/2013-as ...
• Bohém Casting - A Budapesti Operettszínház opera-musicalje a Miskolci ...
• Óh milyen cirkusz, óh milyen show! - Miklós Tibor új musical könyve megjelent!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024