Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Az Ég tartja a Földet musical 2022-ben Budapesten az Erkel Színházban! Jegyek és szereplők itt!

2022.03.20 kovacsad

Az Ég tartja a Földet musical 2022-ben Budapesten az Erkel Színházban! Jegyek és szereplők itt!

Az ég tartja a Földet musical 2022. április 8-án és 9-én az Erkel Színházban Budapesten debütál. A kettős szereposztásban debütáló musicalben többek között Dolhai Attila, Békefi Viktória, Vastag Tamás, Szekeres Adrien, Szabó P. Szilveszter, Fésűs Nelli, Auksz Éva, Kaszás Géza, Szerednyey Béla, Pesák Ádám, Faragó András, Varga Miklós, Barabás Kiss Zoltán, Buch Tibor, Győrfi Anna és még számos művész lép színpadra.

Az Ég tartja a Földet. Ez a titok egy olyan kislány szívében ölt alakot, akinek születését a csillagokból jövendölték. II. András király gyermekét a hatalmi érdekek elszakították a családjától. Messze hazájától jelölték ki a jegyesét, a türingiai őrgróf fiát, miközben anyját, Gertrúdot idegen származása miatt gyilkolták meg. Hogyan lehet ennyi veszteséget túlélni? Árpád-házi Szent Erzsébet szívét azonban a tragédiák nem kérgesítették meg. Sőt! Csordultig telt életörömmel és szeretettel.

A musical története a XIII. század Európájába kalauzol bennünket és megismerhetjük, hogyan vált a magyar királylányból egy életerős, tettrekész nő, akit anyósa ármánykodása, szeretett férjének kényszerű távolléte, járványok, szegénység, halál sem tudott megtörni. Olyan nőt ismerhetünk meg, akit már életében szentként emlegettek. Akinek lelkét nem torzította el a fájdalom, sem a ráruházott hatalom. A történet jóval több egy szent életrajzánál. Szembenézés az emberi gyarlósággal, az emberi lélek önzetlen nagyságával. Korkép Magyarországról és a türingiai Wartburg váráról, amelyet a hatalomnak hízelgő, korrupt főurak összeesküvései gyengítenek. Trónviszályok, gyilkosságok szövevényén át rajzolódik ki egy fiatal nő portréja, akinek jósága, hite a későbbi IV. Béla királynak is erőt adott a tatárok dúlta ország újjáépítéséhez.Tartson velünk egy látványos, lélekemelő időutazáson és ismerje meg a világ legismertebb magyar szentjének életét és korát!

Az ég tartja a Földet musical 2022. április 8-án és 9-én az Erkel Színházban Budapesten debütál.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A budapesti előadást követően országos turnéra indul. Jegyek a turnéra itt!

A kettős szereposztásban debütáló musicalben többek között Dolhai Attila, Békefi Viktória, Vastag Tamás, Szekeres Adrien, Szabó P. Szilveszter, Fésűs Nelli, Auksz Éva, Kaszás Géza, Szerednyey Béla, Faragó András, Varga Miklós, Barabás Kiss Zoltán, Buch Tibor, Győrfi Anna és még számos művész lép színpadra.

Zeneszerző: Szikora Róbert
Dalszöveg: Lezsák Sándor
Rendező: Cseke Péter
Producer: Pataki András

• Rómeó és Júlia musical 2022-ben Budapesten az Arénában - Jegyek itt!
• Elisabeth musical 2022-ben a Margitszigeten - Jegyek itt!
• Vámpírok bálja musical 2022-ben Budapesten a Pesti Magyar Színházban - ...
• Vámpírok bálja musical 2022-ben Budapesten a Pesti Magyar Színházban - ...
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023