Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Dogmopolitan - Jótékonysági Kutyafesztivál Budapesten!

2018.07.06 Kovács Gergely

Dogmopolitan - Jótékonysági Kutyafesztivál Budapesten!

Vastag Csaba, Kozmix, Happy Gang, kutya coach és sok más érdekesség a jótékonysági Kutyafesztiválon.

Kutyás fesztivál várja a kutyabarátokat a nyár derekán Budapesten. A bulit a jótékonyság, az állatvédelem és a felelős állattartás jegyében rendezik. A szakmai előadások, bemutatók mellett könnyűzenei koncertek, játékok is várják a kutyabarát közönséget a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztiválon.

Kutyaugatástól lesz hangos július 21-én a budapesti XVIII. kerületi Bókay-kert, ekkor kerül megrendezésre az I. DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál. Lesz minden, mi kutya és gazdi szem-szájnak ingere: játékok, bemutatók, könnyűzenei koncertek, mindemellett nagy szerepet kapnak a felelős állattartással, állatvédelemmel kapcsolatos szakmai előadások, beszélgetések, tapasztalatcserék. A szakma neves képviselői vezetik be a gazdikat, a kutya- és állatbarátokat a különböző témák részleteibe. 

A szakmai előadásokon minden kutyatartó megtalálhatja a számára legérdekesebb témát: kedvenceink egészsége, helyes nevelése, táplálása, mozgatása, de megismerhetjük a segítőkutyák feladatait is. A kutyatartás szinte minden momentuma sorra kerül a fesztiválon a kiskutya megérkezésétől egészen a fájdalmas búcsúig.

Kicsit részletesebben a programokról:
Jótanácsokat kaphatunk a Dr. Rex Kutyás Egyesülettől, hogyan készüljünk a kiskutya érkezésére, és az első idők túlélésére. Lesz szó a szobatisztaságra nevelésről, beilleszkedésről, a szeparációs szorongás megelőzéséről. A kutyánk jellemfejlődéséről, helyes neveléséről – és nem mellesleg a Gazdi helyes neveléséről – hallhatunk délelőtt Nyakas Gábortól, délután pedig Kiss Gábortól. 

Nagyon fontos témákat érintenek az előadások a kutyák egészségét illetően: a Murmuczok-tól mindent megtudhatunk, amit az egyik legveszélyesebb, parazita által terjesztett betegségről, a szívférgességről tudni kell, beleértve a védekezési és kezelési lehetőségeket is. A kedvencek helyes táplálása is sorra kerül: a témáról Dr. Fodor Kinga tart előadást. Két különleges szakmáról is szó esik: megismerhetjük a kutyamasszás és a hidroterápia jótékony hatásait Jeszenszky Zsuzsa és Látó Márton tolmácsolásában. 

A Pestlőrinci Kutyaiskola a kutyatámadás kiváltó okait részletezi majd: minden kezdő és haladó gazdinak hasznos információkkal!

A segítő kutyák jótékony hatásairól Dr. Rex gazdájától, Dr. Varga Károlytól hallhatunk történeteket, végül pedig egy olyan téma kerül sorra, mely minden gazdi életének talán a legnehezebb pillanatáról beszél: kedvencünk elvesztéséről, a gyászfeldolgozásról, a családtagként szeretett kutya elengedéséről hallhatunk Horváth Norbert coachtól. 

Az előadásokat és bemutatókat színes kirakodóvásár kíséri, ahol a kutyás termékek mellett bemutatkozik számos fajtamentő – és állatvédő egyesület. 

A fesztivál jótékony célt is szolgál:
„Az ismert menhelyeknek szerencsére van folytonos támogatója, mi azokat a menhelyeket fogjuk segíteni és kiemelni, akik saját tőkéből, szívvel-lélekkel dolgozva tartanak fenn egy-egy menhelyet. Az ő munkájuk számunkra dícséretes és követendő. A végcél mindenképepen az, hogy a Dogmopolitan egy minden évben megrendezésre kerülő olyan fesztivál legyen, amely kikapcsolódást, szórakozást nyújt kutyásnak vagy anélkül érkezőnek egyaránt. A kutyatartók figyelmét fel kell hívni a helytelen kutyatartásra, és minél több rászoruló menhelyen – az idei évben a DogMopolitan az EbÁrvaházat - szükséges segíteni, és azt gondolom, az is jelentős eredmény lesz, ha csökkenteni tudjuk a felelőtlen gazdik számát, és növelni a felelősségteljes ebtartók táborát.”- nyilatkozta Feller Kitti, a DogMopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál főszervezője. 

A fesztivál repertoárját azonban nem csak kutyás fellépők, előadók színesítik: lesz színház gyerekekkel (Grimm-Busz színház), majd több koncertet is élvezhet a közönség a nap folyamán: fellép Vastag Csaba, a Happy Gang, a Kiscipő zenekar Republic dalokkal, a napot pedig a Kozmix zárja. 

Nagyszabású jótékonysági kutyafesztivál    
Budapest, XVIII. Bókay-kert - 2018. július 21.(09.00-22.00 óráig)

További részletek a http://dogmopolitan.hu oldalon.

Színpad
09:00 – Kapunyitás
10:30 – Grimm-Busz színház – Piroska és a farkas
11:30 – Nyakas Gábor The Dog Coach
12:00 – Vastag Csaba koncert
13:00 – Dr. Rex Kutyás Egyesület: Molnár Kornélia habitációs kutyakiképző előadása
13:30 – Kiss Gábor
14:00 – Dr. Rex Kutyás Egyesület: Bálint András, alelnök: Helyzetkép a magyarországi
kutyatartásról  és a kutyázás napjainkban zajló forradalmi változásairól, valamint a felelős családi-városi kutyázásról Bálint András
14:15 – Pataki Rita kutyás show másor (Döcög és Dió)
14:30 – Dr. Fodor Kinga – mit egyen a kutya?
15:00 – Jeszenszky Zsuzsa: Kutyamasszázs, rehabilitáció
15:15 – Látó Márton: hidroterápia
15:30 – Murmuczok – Szívférgesség, állatorvosi tanácsok
16:00 – Nyakas Gábor The Dog Coach
16:30 – Pestlőrinci Kutyaiskola: kutyatámadások okai
17:00 – Dr. Varga Károly csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos: klinikai tapasztalatok a személyi segítő jótékony hatásáról
17:30 – Karma and Go, Horváth Norbert:  a legnehezebb pillanatról – kedvencünk elvesztése
18:00 – Mentő kutyás bemutató
18:30 – Happy Gang koncert
19:30 – Kis Cipő zenekar – Republic számokkal
21:00 – KOZMIX koncert

Bemutató pálya
10:30 – Pestlőrinci Kutyaiskola bemutatója
13:00 – Tri Dogs
13:30 – Canicross
14:00 – Kiss Gábor gyakorlati bemutatója
14:30 – Dr. Rex Kutyás Egyesület bemutató csoport: engedelmes bemutató, zenés koreografált ügyességi, dog dancing kűrök, csoport bemutatók zenére gyerekkorú felvezetőkkel, 6-8 magasan képzett kutyával
16:00 – Ebadta Ebtanoda
17:00 – PettBull szuperkutyák – behívó – evő versenye
17:45 – Rendőrkutyás bemutató

• Sárga szalag a kutya pórázon? Miért?
• Cirkuszok Éjszakája 2018
• Vizicirkusz show 2018-ban Budapesten a Fővárosi Nagycirkuszban - Jegyek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023