Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Ez a mese portál még csak nemrég indult, mégis már most rajonganak érte a hazai meseírók!

2023.02.01 Kovács Gergely

Ez a mese portál még csak nemrég indult, mégis már most rajonganak érte a hazai meseírók!

Nem titok sajnos, hogy a hazai mesekönyv kiadás ma már inkább csak egy drága hobbi, mintsem egy jól jövedelmező bevételi forrás. Pedig igen sok magyar ajkú hobbi és amatőr szerző szeret meséket vagy gyerekeknek szánt verseket írni, azonban mindezidáig nem volt egy erre alkalmas platform sem, ahol műveiket publikálhatták volna.

Mindössze pár hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt az a mesés portál, amely a hazai mesélők számára nyújt végre megoldást, hogy díjmentesen publikálhassák írásaikat, amiket gyermekeknek szánnak. Mindezt úgy, hogy akár egy válogatás mesekönyvben is ingyenesen megjelenhetnek meséikkel.

Így született meg a közösségi meseírás Magyarországon

Meskete.hu néven nyitotta meg virtuális kapuit hazai szerzők számára az a hobbi projekt, amely egy hazai meseíró és webfejlesztő vállalkozó agyából pattant ki. Gutási Gábor maga is két csodálatos gyermek édesapja és tavaly adta ki első mesekönyvét Gabi-Csabi kalandjai: A nyaralás címen. Miközben a mesekönyv kiadás rögös útját járta, megismerkedett más meseírókkal, amatőr szerzőkkel, bloggerekkel és a könyvkiadás számos szereplőjével. 

Egy közös pont volt minden oldalon, mégpedig az, hogy jó lenne, ha valaki egy helyre terelné a meserajongókat és a meseírókat, így született meg a korábban csak „ingyen mese” projektnéven futó portál alapötlete. Egy maréknyi mesekönyv író szakmai segítségével, közel egy évvel ezelőtt kezdte meg Gábor a munkálatokat, amely közel 200 nappal ezelőtt végre kikerült a nagyközönség elé is.

Üdvözöl Benneteket a mesék birodalma!

A portál február végi határidővel mesekönyvíró pályázatot hirdetett, ahová minden amatőr és profi mesét író művét várják. A legjobb műveket aztán egy csodás mesekönyvben adják majd ki, amely már idén a karácsonyfák alatt tehet boldoggá számtalan gyerkőcöt.
A meseírók száma napról napra növekszik és a dicsérő e-mailek, telefonhívások és Facebook üzenetek száma ezzel arányosan igazolja vissza a rendszer létjogosultságát. Bár nincs sok milliós nagy befektetés vagy nagy fejlesztői csapat a projekt mögött, a Meskete máris nagyszerű számokat képes felmutatni.

Érdemes ellátogatni a meseportálra, hiszen közel 350 meseíró több, mint 1300 meséje olvasható és több, mint 200 hangosmeséje meg is hallgatható az oldalon. Az oldal készítője büszke rá, hogy több, mint 100.000 meseolvasásnál jár a számláló és a szerzők publikus adatlapjait és bemutatkozását is több, mint 14.000 alkalommal megtekintették már a hozzájuk látogatók.

Az oldalra örömmel várják a meséket kedvelő olvasókat, írókat, pedagógusokat és persze a gyerekeket is, mert ezen a helyen biztosan nem fognak semmilyen káros tartalommal találkozni!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023