Indul a bakterház színpadon - Jegyek itt!

Kelt: 2020.06.10 kovacsad

Indul a bakterház színpadon - Jegyek itt! 2020. július 18. Balatonbogláron a Szent Erzsébet Parkban https://jegyajanlo.jegy.hu/program/indul-a-bakterhaz-roxinhaz-117067/670543

"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem a tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. Az ország vászontarisznyájára lakatot tétetek, nehogy kilopják belőle a pénzt.”

A kamaszgyereknek, Regős Bendegúznak az életben még soha nem sikerült semmi. Az anyja egy kupec segítségével kiadja tehénpásztornak. De hiába jó szándékú gyerek ez a Bendegúz, sok megaláztatás éri, még akkor is, ha megvan a magához való esze. A jókedve azonban sohasem hagyja el... 

Az Indul a bakterház színpadi adaptációja 2020. július 18.-án  Balatonbogláron a Szent Erzsébet Parkban lesz látható! Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Rideg Sándor 1939-ben megjelent regényéből 1979-ben felejthetetlen film készült. Ezt a hangulatot idézi vissza a Roxínház feldolgozása is. Az országban itt láthatta a közönség először ezt a művet zenés darabként. A feldolgozást a Roxínház szakmai csapata végezte, akik pont úgy nyúltak hozzá a darabhoz, ahogyan arra szükség volt. Sebesi Tamás zenéjére Szabolcsi János írt dalszövegeket, Pintér Kata szerkesztette át a szövegkönyvet és rendezte az előadást. Ezzel vált igazán a Roxínház sajátjává az Indul a bakterház, aminek a sikerét mutatja az is, hogy a társulat a bemutatása óta telt házzal játssza.  

Megosztás:


 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK