INGYENES online zenés előadások sztárokkal! Műsor itt!

Kelt: 2020.11.26 Kovács Gergely

INGYENES online zenés előadások sztárokkal! Műsor itt! Müller Péter Szeretetkönyv, Kováts Kriszta Arany-óra, Don Juan mitológia és sok más vár.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum különleges INGYENES előadásokkal készült. Az előadásokra jegyeket kell igényelni, de a jegyek INGYENESEK!

2020. december 3. - Müller Péter: Szeretetkönyv - Élő - online előadás
Müller Péter csodálatos gondolatai a szeretetről, gyönyörű dallamokkal fűszerezve Papadimitriu Athina és Kutik Rezső színpadi játékában.  

"A szeretetről beszélni egyedül nem lehet. Csak együtt."
Színpadra alkalmazta: Perjés János

2020. december 5. - Teher alatt NŐ avagy itt nem lehet megmaradni - Élő - online előadás
Bulyovszky, Fedák, Karády
Három életút, három karrier, három történelmi időszak. Három nő.

Mindhárman színésznők, noha nem csupán azok. Kettejük neve még él a köztudatban, a harmadikra olvasott filoszok sem emlékeznek. Bulyovszkyné Szilágyi Lilla, Fedák Sári, Karády Katalin.

Valamiért mindhárman elmentek az országból, egyikük a földrészről is. Van, aki visszatért, van, aki nem. Meggyőződésből távoztak, sőt, menekültek, egy jobb élet reményében. Pénzt akartak, sikert akartak, nyugalmat akartak, biztonságot. Ideig-óráig megadatott. De legfőképpen függetlenségre vágytak, elsősorban a férfiaktól. Nem voltak harcos nőjogi aktivisták, csak nem értették, miért nem járnak nekik ugyanazok a lehetőségek, mint a férfiaknak.
Az előadás hossza 90 perc
Előadják: Bíró Krisztina, Dobra Mara, Kerekes Viktória
Rendező: Máthé Zsolt, Író: Bíró Krisztina, Szerkesztő: Bíró Krisztina, Jelmez: Kerekes Viktória Papp Janó, Zene: Kákonyi Árpád, Produkciós vezető: Nyáry Krisztián

2020. december 11. - A vámkisasszony - Élő - online előadás
Manna produkció
A Don Juan mitológia ezen darabja nem akármilyen női szemszögből közelíti az örök témát. A vámkisasszony független, önálló élet mellett döntött, férfias szakmát választott magának, testi és lelki szükségleteit patikamérlegen mérve elégíti ki, társadalmi helyzete stabil és megingathatatlan, élete szabályozott és rendezett, biztonságban tudhatja magát addig a napig, míg ki nem hirdetik: néhány napra városuk vendége lesz a hírhedt Don Juan. A kísértés házhoz jön - hiszen a vendég bizonyára azon a kapun át érkezik majd a városba, ahol hősünk teljesít szolgálatot. A végkimenetel pedig nem kérdéses...

Előadja: Czifra Krisztina
Rendező: Keményffy Tamás, Harangi Mária, Szerző: Kállai R. Gábor, Zeneszerző: Czifra Zoltán, Díszlet: Romvári Gergely, Jelmez: Nagy Viktória, Koreográfus: Fejes Kitty 

2020. december 13. - Kováts Kriszta: Arany-óra - Élő - online előadás

Arany János balladáit Szirtes Edina Mókus többszólamú acappella felállásra zenésítette  meg, ahogy Szörényi Levente Vörös Rébék című klasszikus dala is új hangszerelésben szólal meg. Kováts Kriszta egy órában önállóan vállalkozik arra, hogy elénekelje a balladákat, miközben a kíséret felvételről szól majd.

(km: Fool Moon énekegyüttes, Farkas Gábriel - ének, Keönch László – beatbox)

Az elhangzó balladák:
Mátyás anyja, Vörös Rébék, Hídavatás, Zách Klára, Tetemrehívás, Népdal, A walesi bárdok, Ágnes asszony

2020. december 15. - Legyen világosság! Pregitzer Fruzsina Mécs László-estje - Élő - online előadás
125 éve született Mécs László. A két világháború közkedvelt költője volt, akit 1945 után, és sajnos, azóta is mintha tökéletesen elhallgatnának. Papköltőként hitének elemzése, kételyei, kínjai, szociális érzékenysége, de humorérzéke is - megjelennek a kiválasztott versekben. Kikerülhetetlen az, hogy markánsan emelte fel a hangját a fasizmus ellen, a háború értelmetlensége ellen.

Előadják: Pregitzer Fruzsina színművész és Bata Hajnalka népdalénekes

INGYENES JEGYFOGLALÁS AZ ELŐADÁSOKRA IDE KATTINTVA!

Ne hagyd ki a JÁTÉK menüt és a cikk alatti kapcsolódó híreket sem, hiszen a Fényvillamosról és sok más érdekességről is olvashatsz.

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Fényvillamos 2020-ban Budapesten - Menetrend itt!
Fényvillamos 2020-ban Budapesten - Menetrend itt!
Vangelis filmzenei koncert Debrecenben - Jegyek itt!
A Vangelis szimfonikus filmzenei koncerten Debrecenben 2021. június 14-én a Kölcsey Központban a legismertebb filmzenéit hallhatjuk majd nagyzenekari kísérettel. Jegyek itt!
INGYEN látható a Katona József Színház előadása az ONLINE fesztiválon!
Székely Kriszta rendezésében Ónodi Eszter, Pelsőczy Réka, Fekete Ernő, Kocsis Gergely és Keresztes Tamás főszereplésével lesz látható az előadás.
INGYEN lesz látható az Operettszínház előadása!
INGYEN lesz látható az Operettszínház előadása!
A Szomszédok sztárjai 2021-ben is régi szerepükben segítenek!
A Magyar Rendőrség munkáját segítik a Szomszédok egykori szereplői a figyelemfelkeltő videóval. Most az unokázós csalások kerültek a listára.

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK