Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

István, a király 2013-ban az Arénában! Jegyek és szereposztás!

2013.04.25 kovacsad

István, a király 2013-ban az Arénában! Jegyek és szereposztás!

2013-ban a szegedi Szabadtéri Játékokon majd a Papp László Sportarénában lesz látható a 30 éves jubileumát ünneplő István a király rockopera. A darabot Alföldi Róbert rendezi és Keselyák Gergely lesz a karmester. Jegyek és szereposztás itt!

Szörényi Levente és Bródy János rockoperája a szegedi Dóm téren 2013 augusztusában két alkalommal kerül színre, utána a Papp László Budapest Sportarénában is látható lesz az elmúlt harminc év egyik legjelentősebb kulturális produkciója. Az előadásról tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón Rosta Mária producer elmondta, hogy az 1983-as városligeti ősbemutató kortárs előadás volt, ezt számtalan historizáló, nagyjelmezes változat követte. A 30. évfordulón vissza akarnak térni a kortárs megjelenítéshez. "Olyan alkotót kerestünk, aki pályája során klasszikus remekműveknek adott mai jelentést és rutinos operarendező, ezért kértük fel Alföldi Róbertet" - hangsúlyozta a producer. 

Szörényi Levente felidézte, hogy az 1983-as királydombi ősbemutató után először 1984-ben, a szegedi Dóm téren kelt életre az István, a király, majd 1985-ben a Nemzeti Színházban is bemutatták. A Nemzetiben többen is színre vitték, először Kerényi Imre, majd Iglódi István, aztán Szikora János. Kesselyák Gergely karmester, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti vezetője elárulta, hogy hatvan tagú zenekarral adják elő az István a királyt, a szimfonikus zenészeket egy rockszekció egészíti ki 2013 augusztusában. Jegyek a szegedi István, a király előadásokra ide kattintva vásárolhatóak!

Őze Áron, a teátrum igazgatója szerint a Nemzeti Színház és a Pesti Magyar Színház művészei keverednek a két produkcióban. Mint rámutatott, az István, a királyt csak a szegedi előadások kedvéért vették le a repertoárról a Hevesi Sándor téren.

Alföldi Róbert elmondta, hogy az István, a királyban jól éneklő neves prózai színészek szerepelnek. A RAM Colosseuban bemutatásra kerülő Kőműves Kelemen két szereplője biztos, Annát Tompos Kátya, a Krónikást Blaskó Péter játssza 2013 júniusában. A Kőműves Kelemen rockballada szeptembertől újra színpadon lesz Budapesten! Kőműves Kelemen jegyek itt!

 

Az István, a királyt 2003-ban az erdélyi Csíksomlyón csaknem félmilliós nézősereg előtt játszották, majd az Esztergomi Nyári Játékokon adták elő. 2008-ban A Társulat című televíziós produkció szereplőválogató-tehetségkutató sorozatban, végül a Papp László Budapest Sportarénában mutatták be a darabot, amely Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján készült. Az István, a király rockopera 2013-as Aréna előadásos szereposztásáról még nem árultak el semmit

Forrás: MTI

Szereposztás:

István: Feke Pál
Koppány: Stohl András
Krónikás: Blaskó Péter
Táltos: Novák Péter
Asztrik: László Zsolt
Laborc: Szemenyei János
Réka: Tompos Kátya
Gizella: Radnay Csilla
Sarolt: Udvaros Dorottya
Ű3 feleség: Simon Boglárka, Bánfalvi Eszter, Csépai Eszter
3 főúr: Schneider Zoltán, Hevér Gábor, Znamenák István
Vecellin: Makranczi Zalán
2 német lovag: Józan László, Farkas Dénes
Különleges vendégek: Varga Miklós és Nagy Feró

Dramaturg: Vörös Róbert
Koreográfus: Vári Bertalan
Díszlettervező: Menczel Róbert
Jelmeztervező: Nagy Fruzsina
Rendező: Alföldi Róbert 

Az István, a király rockopera Arénás előadásra a jegyek értékesítését már megkezdték. Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

A kapcsolódó cikkeket is ajánljuk a figyelmedbe a cikk alatt!

LIKE HA SZERETED A ROCKOPERÁKAT!

• Alföldi Róbert új rendezés! Danton halála a Vígszínház színpadán! ...
• Csáki Judit - Alföldi színháza - Vásárlás itt!
• Popfesztivál 40 a Vígszínházban! Jegyek itt!
• Diótörő jegyek 2014
• Koncz Zsuzsa koncert az Arénában 2014-ben! Jegyvásárlás itt!
• Andrea Bocelli Magyarországon! Jegyek itt!
• Kőműves Kelemen szereposztás és jegyek itt!
• Zrínyi musical Szigetváron! Jegyvásárlás itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023