István, a király 2013-ban az Arénában! Jegyek és szereposztás!

Kelt: 2013.04.25 kovacsad

István, a király 2013-ban az Arénában! Jegyek és szereposztás! 2013-ban a szegedi Szabadtéri Játékokon majd a Papp László Sportarénában lesz látható a 30 éves jubileumát ünneplő István a király rockopera. A darabot Alföldi Róbert rendezi és Keselyák Gergely lesz a karmester. Jegyek és szereposztás itt!

Szörényi Levente és Bródy János rockoperája a szegedi Dóm téren 2013 augusztusában két alkalommal kerül színre, utána a Papp László Budapest Sportarénában is látható lesz az elmúlt harminc év egyik legjelentősebb kulturális produkciója. Az előadásról tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón Rosta Mária producer elmondta, hogy az 1983-as városligeti ősbemutató kortárs előadás volt, ezt számtalan historizáló, nagyjelmezes változat követte. A 30. évfordulón vissza akarnak térni a kortárs megjelenítéshez. "Olyan alkotót kerestünk, aki pályája során klasszikus remekműveknek adott mai jelentést és rutinos operarendező, ezért kértük fel Alföldi Róbertet" - hangsúlyozta a producer. 

Szörényi Levente felidézte, hogy az 1983-as királydombi ősbemutató után először 1984-ben, a szegedi Dóm téren kelt életre az István, a király, majd 1985-ben a Nemzeti Színházban is bemutatták. A Nemzetiben többen is színre vitték, először Kerényi Imre, majd Iglódi István, aztán Szikora János. Kesselyák Gergely karmester, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti vezetője elárulta, hogy hatvan tagú zenekarral adják elő az István a királyt, a szimfonikus zenészeket egy rockszekció egészíti ki 2013 augusztusában. Jegyek a szegedi István, a király előadásokra ide kattintva vásárolhatóak!

Őze Áron, a teátrum igazgatója szerint a Nemzeti Színház és a Pesti Magyar Színház művészei keverednek a két produkcióban. Mint rámutatott, az István, a királyt csak a szegedi előadások kedvéért vették le a repertoárról a Hevesi Sándor téren.

Alföldi Róbert elmondta, hogy az István, a királyban jól éneklő neves prózai színészek szerepelnek. A RAM Colosseuban bemutatásra kerülő Kőműves Kelemen két szereplője biztos, Annát Tompos Kátya, a Krónikást Blaskó Péter játssza 2013 júniusában. A Kőműves Kelemen rockballada szeptembertől újra színpadon lesz Budapesten! Kőműves Kelemen jegyek itt!

 

Az István, a királyt 2003-ban az erdélyi Csíksomlyón csaknem félmilliós nézősereg előtt játszották, majd az Esztergomi Nyári Játékokon adták elő. 2008-ban A Társulat című televíziós produkció szereplőválogató-tehetségkutató sorozatban, végül a Papp László Budapest Sportarénában mutatták be a darabot, amely Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján készült. Az István, a király rockopera 2013-as Aréna előadásos szereposztásáról még nem árultak el semmit

Forrás: MTI

Szereposztás:

István: Feke Pál
Koppány: Stohl András
Krónikás: Blaskó Péter
Táltos: Novák Péter
Asztrik: László Zsolt
Laborc: Szemenyei János
Réka: Tompos Kátya
Gizella: Radnay Csilla
Sarolt: Udvaros Dorottya
Ű3 feleség: Simon Boglárka, Bánfalvi Eszter, Csépai Eszter
3 főúr: Schneider Zoltán, Hevér Gábor, Znamenák István
Vecellin: Makranczi Zalán
2 német lovag: Józan László, Farkas Dénes
Különleges vendégek: Varga Miklós és Nagy Feró

Dramaturg: Vörös Róbert
Koreográfus: Vári Bertalan
Díszlettervező: Menczel Róbert
Jelmeztervező: Nagy Fruzsina
Rendező: Alföldi Róbert 

Az István, a király rockopera Arénás előadásra a jegyek értékesítését már megkezdték. Online jegyvásárláshoz kattintson ide!

A kapcsolódó cikkeket is ajánljuk a figyelmedbe a cikk alatt!

LIKE HA SZERETED A ROCKOPERÁKAT!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Alföldi Róbert új rendezés! Danton halála a Vígszínház színpadán! Jegyvásárlás itt!
Alföldi Róbert új rendezése a Vígszínházban. Főszereplők között látható Stohl András, Kerekes József, László Zsolt Hegyi Barbara és még sokan mások. A jegyfoglalás már elkezdődött.
Csáki Judit - Alföldi színháza - Vásárlás itt!
Öt nemzeti év alcímmel jelenik meg Alföldi Róbert könyve. A könyvet Csáki Judit írta. A könyvbemutató az Átriumban lesz.
Popfesztivál 40 a Vígszínházban! Jegyek itt!
A Vígszínház a Magyar Dal Napja 2013 részeként a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadás 40 éves jubileuma alkalmából különleges előadással készül Eszenyi Enikő rendezésében.
Diótörő jegyek 2014
Cegléd, Tatabánya, Zalaegerszeg, Százhalombatta, Salgótarján, Kaposvár, Pápa, Szombathely Győr, Székesfehérvár, Miskolc, Kecskemét és Vác legnagyobb játszóhelyein lesz látható A hattyúk tava és a Diótörő balett. Jegyek már kaphatóak!
Koncz Zsuzsa koncert az Arénában 2014-ben! Jegyvásárlás itt!
LEGENDÁS ÉLETMŰ - TIZEDSZER AZ ARÉNA SZÍNPADÁN! Koncz Zsuzsa koncert jegyek már kaphatóak! A 10. Jubileumi Nagykoncert egy örök élményt nyújt majd.
Andrea Bocelli Magyarországon! Jegyek itt!
Andrea Bocelli Budapesten! 2013. november 9-én a Papp László Budapest Sportaréna ad otthont Andrea Bocelli Aréna koncertjének. A jegyfoglalás már elindult!
Kőműves Kelemen szereposztás és jegyek itt!
Kihirdették a Kőműves Kelemen rockballada szereposztását. Alföldi Róbert Stohl András, Blaskó Péter és Radnay Csilla mellett igazi sztárszereposztással állítja színpadra a darabot
Zrínyi musical Szigetváron! Jegyvásárlás itt!
Zrínyi 1566 rockmusical Szigetvár különleges hangulatú szabadtéri színpadán. Jegyek már kaphatóak!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK