Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Jótékonysági hangverseny a Zene Világnapja előestéjén Szentendrén - Jegyek itt!

2021.09.29 kovacsad

Jótékonysági hangverseny a Zene Világnapja előestéjén Szentendrén - Jegyek itt!

2021. szeptember 30-án Szívhang címmel a Liszt Ferenc Kamarazenekar jótékonysági hangversenyt ad Szentendrén a zene világnapja előestéjén a Szentendrei Városháza Díszteremében. A Liszt Ferenc Kamarazenekar szerenádja a zene erejével és a koncert teljes bevételének felajánlásával szeretne segíteni. 

A hangverseny azért kapta ezt a rendhagyó címet, mert egy súlyos vírusfertőzés következtében szívátültetésen átesett kislány felépülésének egyik legfontosabb jele a tökéletes szívhang. Új szívének nyugodt, kiegyensúlyozott, tiszta dobbanását segíti a Liszt Ferenc Kamarazenekar játéka.

Az édesanya, aki egyedül neveli kislányát, gyermeke rehabilitációja alatt sajnos nem tud dolgozni. A támogatói jegyekből befolyt összegből szeretnénk az életkörülményeiken javítani, jobb és biztonságosabb környezetet teremteni a hős kislány számára. Feladatunk és célunk erőt, energiát adni és sugározni a zene erejével. A zenekar minden tagja és hangszere érte és neki muzsikál. A muzsika hangja és a zenekedvelő közönség együtt teszi a család életét szebbé. 

A karitatív célú koncert nemcsak az adománygyűjtést hivatott szolgálni, hanem értéket képvisel és értéket teremt. A mindennapi életben az összefogás nagy ereje csodákat tehet a nehéz helyzetekben. A hangverseny olyan kulturális küldetéssé vált, amely egy nemes cél érdekében szerveződött. A Szívhang koncert sikerének záloga a közösség összefogása.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Extra támogatói jegy: 8000 Ft, ami magában foglalja Másik Zsófi limitált példányszámban kinyomtatott Szívvirág című grafikáját. 

Tfirst Péter koncertmester a Szentendre és Vidéke című újság megkeresésére elmondta, „Lehet, kicsit romantikusan hangzik, mi tényleg egy szerenáddal készülünk, egy fiatal lánynak szóló, hosszabb-rövidebb klasszikus „slágerekből” összeállított üzenetet küldünk. Belecsempésztük a programba persze azokat a műveket is, amelyek éppen most a mi kedvenceink, és bízunk abban, hogy ezek az érzelmeink magukkal ragadják a közönséget is.” Németh-Izsák Ilona brácsás szerint ,,Mi zenészek így tudunk segíteni és segítenünk is kell.” Horváth Bence nagybőgős az újság szeptemberi lapszámában megjelenő kérdésre miszerint miben különbözik egy jótékonysági koncert az általánostól a következőket válaszolta: „Egy jótékonysági koncerten ugyanúgy meg kell születnie a flow-érzésnek, de a tudat, hogy ezzel az üggyel egy jó célt szolgálunk, mindenkiből több személyes érzelmet vált ki, előadóból és hallgatóból egyaránt.”


Műsor:

Dohnányi: Szerenád
 Bartók: Este a székelyeknél

Schubert: a-moll vonósnégyes, 2. tétel „Rosamunda”,
D804
Beethoven: Cavatina

Beethoven: A-dúr "Kreutzer" szonáta, op. 47, 3. tétel - Tfirst Zoltán vonószenekari átirata

Jörg Widmann: 180 Beats per Minute

A koncert teljes bevételét jótékony célra ajánlja fel a zenekar! Kétféle támogatói jegy megvásárlásával tudja Ön is segíteni a kezdeményezést.

Kérjük, legyen Ön is részese e nemes küldetésnek és élvezze a zene hatalmas erejét. Ünnepelje velünk a kislány sikeres új életkezdését!

A Liszt Ferenc Kamarazenekar

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. A zenekar közel 60 éves fennállása alatt komoly nemzetközi hírnévre tett szert és a klasszikus zenei élet elitjének állandó szereplőjévé vált. Félévszázados működésük során – Sándor Frigyes, majd Rolla János vezetésével – több, mint ötven országba jutottak el, többek között felléptek a New York-i Carnegie Hallban, a tokiói Suntory Hallban, a Sydney-i Operaházban, a Buenos Aires-i Teatro Colónban, valamint a párizsi Théatre de la Ville-ben. Az együttes, amelynek koncertmestere 2016 óta Tfirst Péter, évről évre a világ legjelentősebb koncerttermeiben, elsőrangú szólisták közreműködésével lép színpadra, akik a nagyfokú precizitás, műfaji sokoldalúság és alkalmazkodóképesség miatt előszeretettel dolgoznak együtt a zenekarral. 2020-tól Várdai István csellóművész művészeti igazgatóként kapcsolódott be a szakmai felkészítésbe és művészi koncepció kialakításába.Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2021