Mennyit érsz? Ingyenes interaktív kiállítás 2 napig Budapesten!

Kelt: 2016.04.12 Kovács Gergely

Mennyit érsz? Ingyenes interaktív kiállítás 2 napig Budapesten! 35 600 ember él rabszolgaságban Magyarországon! Kétnapos interaktív kiállítás nyílik a modernkori rabszolgaság bemutatására.

Magyarországon 35 600 ember él rabszolgaként, de világszinten ezt a számot 35,8 millióra becsülik a Walk Free Foundation adatai szerint. Hazánkban leginkább a mélyszegénységben élők, a nők és a gyerekek, különösen a gyermekotthonokban felnövekvő fiatalok érintettek. A Névtelen Utak Alapítvány és a Golgota Keresztény Gyülekezet a Mennyit érsz? kampány keretein belül szeretné felhívni a figyelmet a társadalmunkat érintő súlyos problémára. Április 29-30-án egy kétnapos budapesti kiállításon és szakmai napon mutatják be, hogyan segíthetünk, mit tehetünk, hogyan szoríthatjuk vissza az emberkereskedelmet.

„Te tudod, mit jelent, ha valaki úgy mutatja feléd a tenyerét, hogy egy pötty van belerajzolva?” A legtöbben nemmel válaszolnak, pedig ez egy nemzetközi segélykérő jel arra, hogy erőszak áldozata az illető. A Magyarországon 35 600 rabszolgaságban élő ember legtöbbje nő, fiatal lány, akit prostitúcióra kényszerítenek, rendszeresen bántalmaznak. A védett házat is fenntartó Névtelen Utak Alapítvány támogatást nyújt az érintett nőknek, és segíti a társadalomba történő visszailleszkedésüket.

Az alapítvány a Golgota Keresztény Gyülekezettel közösen idén tavasszal indította el a Mennyit érsz? kampányt, amelynek célja a társadalom érzékenyítése, valamint a szemléletformálás az áldozatok megítélésével kapcsolatban. Április 29-30-án egy szakmai napon, valamint egy ingyenesen látogatható, interaktív kiállításon mutatják meg a maga sokkoló valójában ezt a veszélyes világot, ahol prostituálttá válik rengeteg jóhiszemű lány. A világot, ami tömegesen darálja be az áldozatokat, és teszi őket drog-, alkohol- és/vagy gyógyszerfüggőkké.

Csatlakozz ha szereted az INGYENES programokat!„Vannak a társadalmunknak különösen érintett szegmensei. Ők elsősorban a mélyszegénységben felnövő, bántalmazott gyerekek, akik egész életükben azt hallják, hogy semmirekellők. Akikhez aztán egyszer csak megérkezik a „herceg fehér lovon”, aki bókol, kedves, királynőhöz méltó életet ígér, és mire észbe kapnak a lányok - akik még gyakran fiatalkorúak -, már külföldön táncolnak egy kirakatban” – mondja tapasztalatait a Névtelen Utak Alapítvány munkatársa. „Célunk ezzel a kampánnyal, hogy a hazai szervezetek között még szorosabb együttműködést alakítsunk ki, és még hatékonyabban segíthessünk az áldozatoknak. Emellett a társadalom szemléletformálása is nagyon fontos: szeretnénk elérni, hogy az áldozathibáztatás helyett minél többen lássák és ismerjék meg, mi lehet annak a hátterében, ha valaki prostituáltként áll az utcán. Adott esetben pedig segítséget nyújthassanak nekik.”

Az emberkereskedelem ellen fellépő kampány két napos ingyenesen látogatható kiállítása 2016. április 29-30-án lesz Budapesten az Erzsébet körút 13-ban.

A kampányról további információ:
http://mennyitersz.hu/

A cikk alatti kapcsolódó híreket se hagyd ki!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Megnyílt a Buda Bed Cinema! Ágymozi Budapesten! Jegyárak és információk itt!
Megnyílt Budapest és egyben Magyarország első ágymozija. Jegyek már kaphatóak a mozi előadásaira. Egy heverőből élvezhetjük majd a kedvenc filmünket.
Tom Jones koncert 2021-ben a Veszprém Festen a Veszprém Arénában - Jegyek itt!
Tom Jones koncertje 2021. július 18-án kerül megrendezésre Veszprémben az Veszprém Arénában. Jegyek itt!
Presser koncert 2021-ben - Országos turné - Jegyek itt!
Presser Gábor koncertturnéra indul 2021-ben. Jegyek és helyszínek itt!
Sergei Polunin Budapesten a Margitszigeten - Jegyek a Raszputyin táncelőadásra itt!
Sergei Polunin nevét jól ismeri a hazai közönség is, hiszen botrányokkal teli életéről a magyar portálok is cikkeztek. A zseniális táncos 2021-ben a Margitszigeten lép fel. Szergej Polunyin 2021. augusztusábn a Raszputyin című előadást hozza el a ...
Kabaré musical 2021-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Kabaré musical 2021-ben Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható 2021. július 9-10-én a Vígszínház előadásában. Jegyek itt!
Charlie koncert 2021-ben a Fertőrákosi Barlangszínházban - Jegyek itt!
Charlie koncert 2021. június 6-án a Fertőrákosi Barlanszínházban. Jegyárak és jegyvásárlás itt!
Török Ádám és Barátai koncert 2021-ben Budapesten a Városmajorban - Jegyek itt!
Török Ádám és Barátai koncert 2021. augusztus 14-én Budapesten Városmajori Szabadtéri Színpadon. Jegyek itt!
Neoton musical 2021-ben Egerben - Jegyek a Szép nyári nap musicalre itt!
A Szép nyári nap Neoton musical 2021. július 21-én Egerben az Agria Nyári Játékokon lesz látható a Magyarock Dalszínház előadásában. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK