Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Musical és operett bemutatók 2016-ban!

2016.01.03 kovacsad

Musical és operett bemutatók 2016-ban!

2016-ban a szabadtéri színpadokon a Mamma Mia musical ,a Szép nyári nap Neoton musical és a Macskák mellett bemutatásra kerül az Evita musical és az Ének az esőben is, de kőszínházi premierekből is maradt még bőven a 2015/2016-os évad második felére. Jön a Marie Antoinette musical és az Abigél is új helyen mutatkozik be.

Az évad második felében, sőt nyáron sem lesz hiány zenés színházi bemutatókból.

2016. január 15-én mutatják be Somogyi Szilárd rendezésében a Luxemburg grófja nagyoperettet Kaposváron a Csiky Gergely Színházban. Az előadás 2016 nyarán Fertőrákoson is látható lesz. 

Budapesten a Magyar Színházban kerül bemutatásra a Sugar/Van aki forrón szereti musical (Jegyek itt!) valamint a téli turnét lezárva állandó otthona lesz a Magyar Színház a Grease musicalnek. (Jegyek itt!)

A Móricz Zsigmond Színházban márciusban mutatják be a Bál a Savoyban című nagyoperettet. Márciusban debütál a Budapesti Operettszínházban az évad legjobban várt musical bemutatója, ami egyben világpremier is a Marie Antoinette musical (Jegyek itt!) ami ebben a formájában Budapesten lesz látható először.  Április 22-én debütál Kálmán Imre különleges jazzoperettje, a Chicagói hercegnő, melyet Lőrinczy Attila alkalmaz mai színpadra és Béres Attila rendez. 

A nyári szegedi premiert követően 2016 áprilisában Budapesten is bemutatásra kerül a Nyomorultak musical a Madách Színházban. (Jegyek itt!) A budapesti előadásokra már minden jegy elfogyott és a 2016-os szegedi előadásokra is gyorsan fogynak a jegyek. A Nyomorultakkal együtt a Budapesten szintén már teltházas Mamma Mia! is látható lesz ismét!(Jegyek a szegedi előadásokra itt!)

Az Operettszínház évadának utolsó bemutatójára május 20-án az Átrium Film- Színházban kerül sor. A Pedro Almodovar kultuszfilmje alapján készült a Nők az idegösszeomlás szélén című Londonból érkező musicalt Réthly Attila rendezi. 

London és New York után 2016. május 29-én a Papp László Sportarénába érkezik a Shrek musical. A legendás filmből készült Broadway musical díszleteit Kentaur készíti és az előadást Szente Vajk rendezi. A különleges látványvilágot ígérő mesemusical a Shrek trilógia első részét dolgozza fel. A musical főszerepeiben Csonka András látható mint Szamár, Feke Pál mint Shrek és Szinetár Dóra mint Fiona hercegnő. A Shrek musical két alkalommal lesz látható Budapesten. (Jegyek itt!

Budapest és Veszprém után 2016-ban Székesfehérváron is bemutatják az Abigél musicalt. Itt élned halnod kell címmel zenés történelmi játék kerül bemutatásra 2016 júniusában az Esztrád Színház produkciójaként. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon sztárszereposztásban érkezik júliusban a Szabaad Tér Színház saját produkciójaként Kentaur díszleteivel az Evita musical. (Jegyek itt!)

Szintén 2016 júliusában mutatja be a Madách Színházzal közösen az Erkel Színház Elton John musicaljét a Billy Elliot musicalt. A Szegedi Szabadtéri Játékokon 2016-ban debütál a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Budapesti Operettszínház közös bemutatója az Ének az esőben musical. (Jegyek itt!)

Emellett Fertőrákoson vendégszerepl majd a Luxemburg grófja, az Én és a Kisöcsém, A dzsungel könyve, a Macskák musical és a Szép nyári nap - Neoton musical is.  (Jegyek itt!)

A lista pedig még mindig nem teljes, hiszen nem tudni még nem mindegyik szabadtéri színház hirdette ki a műsorát. Bemutatókat és előbemutatókat várhatunk még a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az Iseumi Szabadtéri Játékokon, a Gyulai Várszínházban, a Pannon Várszínházban és a soproni Musical Arénában is 2016 nyarán. Sőt akár Velencén és Budapesten is az Esztrád Színház ugyanis musical pályázatot hirdetett. A Bajai Szabadtéri Színpadon a Szép nári nap musical lesz látható. Sőt 2016-ban debütálhat Caramel saját musicalje is és talán a Nemzeti Lovas Színház is készül egy újabb bemutatóval.


 

• Koncertek 2016-ban Bécsben!
• Koncertek és showk 2016-ban Budapesten és Magyarországon!
• Musical előadások és jegyek Budapesten és vidéken! Jegyek 700 forinttól!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024