Operett slágerek a Palotakoncerten 2014-ben! Jegyek itt!

Kelt: 2014.04.03 Kovács Gergely

Operett slágerek a Palotakoncerten 2014-ben! Jegyek itt! Budavári Palotakoncert jegyek már kaphatóak! A világszerte legismertebb operettszerzők, főleg Lehár Ferenc és Kálmán Imre legszebb melódiáiból rendeznek nagyszabású operettgálát augusztus 10-én a Budai Vár Oroszlános udvarában.

A Budavári Palotakoncert két producere, Vadász Dániel és Nacsa Olivér 2013-ban azzal az a céllal hozta létre az első operettgálát az Oroszlános udvaron, hogy a színházi évad nyári csöndjét megtörjék és az impozáns környezetben a lehető legtöbb emberhez eljuttassák a ma már hungarikumként jegyzett magyar operett műfaját, mely világmárka lett.

A tavalyi telt házas, tomboló siker is bizonyította, a budapesti operett-fesztivál nem csak új helyszínt ad a nyárra a műfajnak, hanem ennek első számú presztízsrendezvénye lehet a következő években a Palota legszebb udvarán, ahová Európa és a világ augusztusban kikapcsolódni jár. A terv célt ért, hiszen nem csak a helyszínen de a televíziós közvetítésnek köszönhetően több százezren a képernyők előtt ülve is részesei lehettek a nem mindennapi műsornak.

A hagyományteremtés szándéka idén folytatódik: augusztus 9-én újra sor kerül a nyár exkluzív szabadtéri koncertjére - a Budapesti Operettszínház természetesen most is a kezdeményezés mellé állt. A műsor magas színvonaláról idén is a teátrum legnagyobb sztárjai gondoskodnak majd.

A legnépszerűbb operett-szerzők, elsősorban a magyar Lehár Ferenc és Kálmán Imre legismertebb melódiái csendülnek fel a palota gyönyörű miliőjében, bécsi és budapesti hangulatban. A műsor látványvilágát pirotechnikai és mozgóképes elemek teszik még egyedibbé, a szuperprodukcióra magas színvonalú színpad-, hang- és fénytechnikával készülnek a rendezők. A művészeket a Budapesti Operettszínház 50 fős szimfonikus zenekara kíséri, Makláry László dirigálásában, és a 20 fős Balettkar is közreműködik.  A szabadtéri gálaest, KERO® rendezésében, izgalmas látványvilágával, újszerű megoldásaival és elegáns hangulatával garantáltan a budapesti nyár meghatározó színfoltja lesz idén is.  

Az esten Bordás Barbara, Fischl Mónika, Dancs Annamari, Frankó Tünde, Kállay Bori, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Brasch Bence, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Faragó András, Peller Károly és Kerényi Miklós Máté lép fel. A művészeket a Budapesti Operettszínház 50 fős szimfonikus zenekara kíséri Makláry László vezényletével és a 20 fős balettkar is közreműködik a koncerten, amelynek látványvilágát pirotechnikai és mozgóképes elemek teszik egyedivé.

A 2014. augusztus 9-én ismét megrendezésre kerülő műsorban lesznek meglepetés-számok, de természetesen olyan remek operettek részletei is láthatók-hallhatók, mint a Marica grófnő, A Csárdáskirálynő, a Mária főhadnagy, a Cirkuszhercegnő, A víg özvegy, a Leányvásár, a Mágnás Miska, a Luxemburg grófja, a Viktória, A mosoly országa és a Cigányszerelem. A nyári időszakban az augusztus 9-i, budavári az egyetlen olyan helyszín, ahol a hazai operett-játszás leghíresebb előadói, a Budapesti Operettszínház sztárjai egyszerre lesznek láthatók, hallhatók. 

Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

Halász János kulturális államtitkár, Dr. Nagy Gábor Tamás Budavár polgármestere, Kerényi Miklós Gábor a Budapesti Operettszínház direktora, a Budavári Palotakoncert rendezője, Nacsa Olivér és Vadász Dániel producer-ötletgazdák egyöntetűen vallják, hogy a Budavári Palotakoncerttel "brand" született, mely évről évre csak erősödik, s még sikeresebbé teszi a hungarikum értékű magyar operett műfaját. 


Legyenek ennek Önök is részesei! Ne hagyják ki a nyár exkluzív szabadtéri koncertjét e csodálatos környezetben! Operett a Duna fölött 2014-ben is!

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Szép nyári nap musical jegyek!
A Szép nyár nap "Neoton musical" folyamatosan látható a Budapesti Operettszínház műsorán. A már több, mint 100 előadást megélt előadásban számtalan Neoton sláger felcsendül. Nem érdemes kihagyni.
Rómeó és Júlia musical 2013-ban a Bajai Szabadtéri Színpadon! Jegyek és infók itt!
2013-ban ismét Baján a Budapesti Operettszínház egyi ksiker produkciója. Miután a Csodálatos Baja program keretein belül a Miss Saigon musical már sikert aratott Baján, így a Budapesti Operettszínház 2013 nyarán a legnagyobb sikerprodukcióját hozza ...
Elfújta a szél musical Sopronban az MKB Arénában 2013 nyarán! Jegyek itt!
2013. augusztus 17-18-án Sopronban a MKB Aréna szabadtéri színpadán debütál a Budapesti Operettszínház új musicalje az Elfújta a szél. Jegyek itt!
Ghost musical a Budapesti Operettszínházban! Részletek és jegyek itt!
2013-ban debütál a Budapesti Operettszínházban a Ghost musical magyar verziója. A Ghost musicalra jegyek még nem kaphatóak, de a bérletet vásárlóknak már biztos helyük van az előadásokra. A musical egyik dala Itt és most címmel került kiadásra ...
Csókos asszony a Budapesti Operettszínház operett felújítása - Jegyek itt!
A Budapesti Operettszínház 2013/2014-es évadjának első bemutatója lesz a Csókos asszony - operett - felújítás 2013. október 11.-én. Jegyinfók és szereposztás lentebb.
Budapesti Operettszínház 2013/2014 évad!
Hat premier és 21 sikerelőadás várja nézőinket a 2013/2014-es évadban. A bérlet megújítás a héten indul. A régi bérletek május 30. és június 5. között újíthatók meg, új bérletesek június 6-ától válogathatnak a 17 sorozat között.
Csárdáskirálynő Szegeden! Jegy és szereposztás információk itt!
Új színpadon várja a 2014 nyári produkcióit a Szegedi Szabadtéri Játékok. Az új évad műsora itt! Jegyinformációk és további részletek. Az előadás a Budapesti Operettszínház és a Szegedi Szabadtéri Játékok közös előadása.
Cirkuszhercegnő az Operettszínházban - Jegyek itt!
Stohl András, Mészáros Árpád Zsolt, Felföldi Anikó, Lehocky Zsuzsa, Vadász Zsolt, Bordás Barbara, Fischl Mónika és még soan mások láthatóak lesznek a Cirkuszhercegnőben az Operettszínházban. A darab rendezője Verebes István

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK