Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Operett slágerek a Palotakoncerten 2014-ben! Jegyek itt!

2014.04.03 Kovács Gergely

Operett slágerek a Palotakoncerten 2014-ben! Jegyek itt!

Budavári Palotakoncert jegyek már kaphatóak! A világszerte legismertebb operettszerzők, főleg Lehár Ferenc és Kálmán Imre legszebb melódiáiból rendeznek nagyszabású operettgálát augusztus 10-én a Budai Vár Oroszlános udvarában.

A Budavári Palotakoncert két producere, Vadász Dániel és Nacsa Olivér 2013-ban azzal az a céllal hozta létre az első operettgálát az Oroszlános udvaron, hogy a színházi évad nyári csöndjét megtörjék és az impozáns környezetben a lehető legtöbb emberhez eljuttassák a ma már hungarikumként jegyzett magyar operett műfaját, mely világmárka lett.

A tavalyi telt házas, tomboló siker is bizonyította, a budapesti operett-fesztivál nem csak új helyszínt ad a nyárra a műfajnak, hanem ennek első számú presztízsrendezvénye lehet a következő években a Palota legszebb udvarán, ahová Európa és a világ augusztusban kikapcsolódni jár. A terv célt ért, hiszen nem csak a helyszínen de a televíziós közvetítésnek köszönhetően több százezren a képernyők előtt ülve is részesei lehettek a nem mindennapi műsornak.

A hagyományteremtés szándéka idén folytatódik: augusztus 9-én újra sor kerül a nyár exkluzív szabadtéri koncertjére - a Budapesti Operettszínház természetesen most is a kezdeményezés mellé állt. A műsor magas színvonaláról idén is a teátrum legnagyobb sztárjai gondoskodnak majd.

A legnépszerűbb operett-szerzők, elsősorban a magyar Lehár Ferenc és Kálmán Imre legismertebb melódiái csendülnek fel a palota gyönyörű miliőjében, bécsi és budapesti hangulatban. A műsor látványvilágát pirotechnikai és mozgóképes elemek teszik még egyedibbé, a szuperprodukcióra magas színvonalú színpad-, hang- és fénytechnikával készülnek a rendezők. A művészeket a Budapesti Operettszínház 50 fős szimfonikus zenekara kíséri, Makláry László dirigálásában, és a 20 fős Balettkar is közreműködik.  A szabadtéri gálaest, KERO® rendezésében, izgalmas látványvilágával, újszerű megoldásaival és elegáns hangulatával garantáltan a budapesti nyár meghatározó színfoltja lesz idén is.  

Az esten Bordás Barbara, Fischl Mónika, Dancs Annamari, Frankó Tünde, Kállay Bori, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Brasch Bence, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Vadász Dániel, Faragó András, Peller Károly és Kerényi Miklós Máté lép fel. A művészeket a Budapesti Operettszínház 50 fős szimfonikus zenekara kíséri Makláry László vezényletével és a 20 fős balettkar is közreműködik a koncerten, amelynek látványvilágát pirotechnikai és mozgóképes elemek teszik egyedivé.

A 2014. augusztus 9-én ismét megrendezésre kerülő műsorban lesznek meglepetés-számok, de természetesen olyan remek operettek részletei is láthatók-hallhatók, mint a Marica grófnő, A Csárdáskirálynő, a Mária főhadnagy, a Cirkuszhercegnő, A víg özvegy, a Leányvásár, a Mágnás Miska, a Luxemburg grófja, a Viktória, A mosoly országa és a Cigányszerelem. A nyári időszakban az augusztus 9-i, budavári az egyetlen olyan helyszín, ahol a hazai operett-játszás leghíresebb előadói, a Budapesti Operettszínház sztárjai egyszerre lesznek láthatók, hallhatók. 

Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

Halász János kulturális államtitkár, Dr. Nagy Gábor Tamás Budavár polgármestere, Kerényi Miklós Gábor a Budapesti Operettszínház direktora, a Budavári Palotakoncert rendezője, Nacsa Olivér és Vadász Dániel producer-ötletgazdák egyöntetűen vallják, hogy a Budavári Palotakoncerttel "brand" született, mely évről évre csak erősödik, s még sikeresebbé teszi a hungarikum értékű magyar operett műfaját. 


Legyenek ennek Önök is részesei! Ne hagyják ki a nyár exkluzív szabadtéri koncertjét e csodálatos környezetben! Operett a Duna fölött 2014-ben is!

• Szép nyári nap musical jegyek!
• Rómeó és Júlia musical 2013-ban a Bajai Szabadtéri Színpadon! Jegyek és ...
• Elfújta a szél musical Sopronban az MKB Arénában 2013 nyarán! Jegyek itt!
• Ghost musical a Budapesti Operettszínházban! Részletek és jegyek itt!
• Csókos asszony a Budapesti Operettszínház operett felújítása - Jegyek itt!
• Budapesti Operettszínház 2013/2014 évad!
• Csárdáskirálynő Szegeden! Jegy és szereposztás információk itt!
• Cirkuszhercegnő az Operettszínházban - Jegyek itt!
• Elfújta a szél musical a Budapesti Operettszínházban! Jegyek és ...
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024