Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Presser Gábor legújabb musicalje a Pinokkió a Vígszínházban debütál!

2023.10.12 kovacsad

Presser Gábor legújabb musicalje a Pinokkió a Vígszínházban debütál!

A Presser – Sztevanovity – Keresztes – Kovács – Péterfy szerzőkombináció produkciója a 2023/2024-es évadban debütál a Vígszínházban. Pinokkió félig mese, félig nem – zenés kaland 10-től 100 éves korig Carlo Collodi Pinokkió kalandjai című regénye alapján készült. Jegyek lentebb!

A Pinokkió kalandjai az egyik legtöbb nyelvre lefordított, és legnagyobb példányszámban eladott szépirodalmi mű. Többszáz mozgóképes és színházi feldolgozása létezik, nem is beszélve a képregényekről, diafilmekről és rövidített kiadásokról. Azt is hihetnénk, hogy a világ egyik leghíresebb kisfiújának, pontosabban fabábújának történetét mindenki jól ismeri, de az igazság az, hogy Carlo Collodi 1883-ban megjelent regényét ma már kevesen olvassák. Mindenki a feldolgozásokra támaszkodik, pedig az eredeti mese hihetetlenül szórakoztató, fordulatos, humoros, és néhol persze kicsit ijesztő is. Mai szemmel nézve meglepően bátor és modern, ahogy Collodi végigvezeti Pinokkiót a hajmeresztő kalandokon.

A most készülő, új, vígszínházi változat igyekszik minél jobban megőrizni és megmutatni az eredeti mese csapongó fantáziáját, játékosságát és humorát, miközben az igazi Pinokkió-szakértőknek is szolgál majd némi meglepetéssel... A Presser – Sztevanovity – Keresztes – Kovács – Péterfy szerzőkombináció produkciója a 2023/2024-es évadban debütál a Vígszínházban.

Pinokkió félig mese, félig nem – zenés kaland 10-től 100 éves korig Carlo Collodi Pinokkió kalandjai című regénye alapján készült. 

JEGYÁRAK ÉS JEGYVÁSÁRLÁS ITT!

Főszereplők: Halász Judit, Hegyi Barbara, Kern András, Dino Benjamin, Borbiczki Ferenc Majsai-Nyilas Tünde, Méhes László, Antóci Dorottya, Gyöngyösi Zoltán, Szántó Balázs és Varga-Járó Sára e.h.

Rendező: Keresztes Tamás

• Presser Gábor könyvéből készült az Egyedül nem megy a 6színben - Jegyek itt!
• A dzsungel könyve musical új beállója Stohl András is! Jegyek és videó itt!
• A nézők feje felett repül Mary Poppins a Madách Színházban!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024