Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Vonatokkal, vitorlásokkal bővült a szarvasi Mini-Magyarország makettpark!

2014.04.16 MTI

Vonatokkal, vitorlásokkal bővült a szarvasi Mini-Magyarország makettpark!

Új interaktív vasút-, és balatoni vitorlázástörténeti elemekkel bővült a Mini-Magyarország makettpark a szarvasi arborétumban. A gyermekek és a felnőttek számára egyedi attrakciót nyújtó parkban a beruházás újabb ütemét pénteken adták át ünnepélyes keretek között.

A megnyitón Bukovinszky Béla, a makettpark projektmenedzsere kiemelte, hogy az újabb fejlesztés önerőből valósult meg, 25 millió forintba került. Az élménypark költsége az első ütemmel együtt 120 millió forint volt, a fejlesztési program 70 millió forint uniós támogatásban részesült a Dél-alföldi Regionális Operatív Program (DAOP) turisztikai attrakcióra elkülönített keretéből. A beruházás első üteme egy évvel ezelőtt készült el, ez idő alatt a látogatók száma kétszeresére nőtt, 35 ezerről 70 ezerre.
   
A Magyarország történelmét, hagyományait és építészeti nevezetességeit bemutató makettpark iránt egyre nagyobb az érdeklődés, sok oktatási intézmény itt tart a helyszínen történelemórákat és biológiai ismeretterjesztő foglalkozásokat az arborétumi környezetben.
   
A most átadott új elemek közül kiemelkedik a közel 300 méter hosszú mini vasúti pálya, ahol a mozdonyok, a magyar vasúttörténet legszebb állomásépületeit érintve közlekednek. A mozdonyok közül olyan legendák láthatóak, mint a Heves-gőzmozdony, az Árpád-sínbusz, vagy a nosztalgikus balatoni élményeket idéző NOHAB-mozdony. A vonatok gombnyomásra indíthatóak, a mezőtúri, a mosonmagyaróvári vagy például a bátaszéki vasútállomásokra.

Különleges élményt nyújtanak a magyar tenger, a Balaton legendás hajói, a makettek a Kalóz, a Dragon, a Beluga vagy a földet megkerülő Szent Jupát alapmodelljét, a Balaton 31-et idézik.

Az állomásokhoz közeli híres épületek interaktív funkciókkal egészültek ki, a debreceni református nagytemplomból zsoltár hallatszik, a jáki templomból gregorián dallamok szólnak, felcsendül a Szegedi Dómnál a híres harangjáték, és a Pécsi Dzsáminál a müezzin imára hívó hangja hallható. Újdonság a most kialakított Balaton, amelynek partján a Hévízi-tó fürdőépülete látható, és a Tihanyi-félszigeten az apátság tekinthető meg.
Forrás: MTI
Jegyárak és további információk a szarvasi makett parkról ide kattintva!

Szarvason a nyáron Vízi Színház is működik. Látható lesz például az István, a király, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musical az EDDA Művek dalaiból készült Kör című EDDA musical és még számtalan előadás.  Részletek itt!


Ajánljuk a cikk alatti kapcsolódó híreket is, hiszen számtalan érdekességet gyűjtöttünk össze!

• Szarvasi Vízi Színház 2014 - Műsor és jegyek itt!
• 10 érdekes múzeum Magyarországon!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2022