Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Az Őrült Nők Ketrece az Átriumban! Jegyek itt! Alföldi Róbert új rendezése!

2014.05.05 Kovács Gergely

Az Őrült Nők Ketrece az Átriumban! Jegyek itt! Alföldi Róbert új rendezése!

Az Átrium Film-Színház és a Kultúrbrigád a közös produkciójában készülő, Harvey Fierstein – Jerry Herman: Az Őrült Nők Ketrece című zenés előadás rendezője Alföldi Róbert, a koreográfusa Gergye Krisztián lesz.

Az Őrült Nők Ketrece egy igazán legendás előadás, amit számtalan színház tűzött már műsorára. A zenés darab hamarosan az Átrium Színház színpadán kel újra életre.

A darab története:
Az 1983-as év szenzációja a Broadwayn a La Cage Aux Folles (Őrült nők ketrece) volt, amit 1983. augusztus 21-én mutattak be a Palace Színházban. Alapjául minden idők egyik legélvezetesebb, legmulatságosabb és legcsípősebb francia komédiája és filmje – Jean Poiret kitűnő munkája – szolgált, amely egy középkorú "házaspárról”"szólt, akik történetesen homoszexuálisak. A Broadwayn ez volt az első musical, ami a "hormonok huncut játékának" ezt a kényes területét választotta témájául. A francia szerző művét Harvey Fierstein dolgozta át zenés színpadra, és Jerry Herman írta hozzá a jobbnál jobb dalokat.

A feltűnő külsejű Albin – színpadi nevén: Zaza - és a sokkal konzervatívabb Georges már húsz éve él együtt. Otthonuk békéje és egész kapcsolatuk akkor kerül veszélybe, amikor Georges fia – egy fiatalkori "ballépés" eredménye – közli apjával, hogy nősülni akar, és a lány, akit szeret, a puritán erkölcsök ádáz védelmezőjének, Eduard Dindonnak a gyermeke. Mivel a zord apósjelölt mindenáron meg akarja látogatni reménybeli vejének családját, Georges - hogy erkölcsös, derék polgárnak tűnjön - beleegyezik, hogy Albint, akiről süt a másság, a látogatás idejére elrejtsék.

Albin emiatt először vérig sértődik, de aztán legyőzi büszkeségét és fájdalmát, sőt, hogy hihetőbbé tegye a csalást, konzervatív úrinőnek öltözve eljátssza Georges feleségének szerepét. Amikor aztán véletlenül lelepleződik a vendégek előtt, Albin egy kis zsarolástól sem riad vissza, hogy rákényszerítse a vaskalapos Dindont a házasság engedélyezésére.

Az előadás júliustól lesz látható a színházban.  Jegyek már vásárolhatóak ide kattintva!

Főszerepben Hevér Gábor, Stohl András, Fehér Balázs Benő, Józan László, Fehér Tibor, Parti Nóra, Mihályfi Balázs, Hullan Zsuzsa, Csobot Adél, Fehér Tibor, Nagy Dániel Viktor, Bankó Bence, Dobrányi Máté, Hegyi Dávid, Horányi András, Sepa György, Szelle Marcell, Szerémy Dániel, Tóth MihályCsatlakozz a Facebook eseményhez ide kattintva!

A cikk alatti kapcsolód hírekben más Alföldi Róbert által rendezett előadást is találhatsz!

• Csehov Platonov Apátlanul című előadása a Radnóti Színházban! Jegyek itt!
• Vaknyugat az Átrium Film-Színház műsorán! Jegyek itt!
• Átrium Filmszínáz jegyek!
• Mephisto a Vígszínházban Alföldi Róbert rendezésében! Már kaphatóak a jegyek!
• Alföldi Róbert új rendezés! Danton halála a Vígszínház színpadán! ...
• Nemzeti Dokumentumfilm előzetes! Videó itt!
• Bányavirág Stohl Andrással és László Zsolttal! Jegyek itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024