Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

Újra járni fog a Gemenci Kisvasút!

2023.03.10 kovacsad

Újra járni fog a Gemenci Kisvasút!

Újra menetrend szerint közlekedik az erdei kisvasút a Gemencben 2023. március 11-étől, és a pörbölyi Ökoturisztikai Központ is ekkortól várja a látogatókat teljes szolgáltatásával - közölte az erdőgazdaság hétfőn az MTI-vel.

A napokban írtunk már az INGYEN látogatható Gellért-hegyi víztározóról és az INGYENES Pénzmúzeum látogatásról. Most azonban újabb, izgalmas programot ajánlunk azoknak, akik szeretnek kirándulni. Újra menetrend szerint közlekedik az erdei kisvasút a Gemencben 2023. március 11-étől.

A Gemenc Zrt. tájékoztatása szerint a tavaszi menetrendi időszakban, március 11-étől hétvégenként és ünnepnapokon 10 órakor, délben, valamint 14 óra 30 perckor indulnak az Ökoturisztikai Központból, Pörbölyről a Gemenci Állami Erdei Vasút járatai a Malomtelelő állomásig. Az utolsó vonat a Gemenci erdőből 15 óra 35 perckor indul vissza. A jegypénztár 9 és 15 óra között tart nyitva.
   
A szerelvényeket dízel mozdonyok vontatják, a Rezét gőzös csak a nyári menetrendi időszak kezdetén, április utolsó hétvégéjén áll szolgálatba. Az Ökoturisztikai Központ Pörbölyön minden nap 8 és 17 óra között várja a kirándulókat. Hétköznapokon az ingyenesen igénybe vehető parkoló, a játszótér és a közeli vadmegfigyelő erdei állatai látogathatók, az erdei vasút és a kiállítások azonban csak előre bejelentkezett csoportok számára érhetők el. Hétvégén és ünnepnapokon viszont teljes szolgáltatással várja a látogatókat a gemenci erdőgazdaság.
   
A Gemenc kincsei - élet az ártéri erdőben című, valamint a Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas című kiállítások hétvégén 9 és 15 óra között látogathatóak - olvasható a közleményben.
   
A Gemenci Erdei Vasút Magyarország egyetlen ártéri erdészeti kisvasútja. Nyomvonala a Duna és a Sió medrét követve a Gemenci erdőben halad.

• A sztyeppe illata artista és lovas cirkuszi előadás 2023-ban a Fővárosi ...
• Tüskevár musical a Pesti Magyar Színházban! NYERJ 2 JEGYET!
• A Pál utcai fiúk musical 2023 - Jegyek és helyszínek itt!
• INGYEN látogatható a Pénzmúzeum!
• Így repül a Mary Poppins musicalben Mary - Videó itt!
• A Szépség és a Szörnyeteg musical az Operettszínházban - Jegyvásárlás ...
• NOX koncert turné 2023 - Jegyek és helyszínek itt!
• Lord of the Dance 2023-ban Magyarországon - Jegyek a 25 éves turnéra itt!
• 40 éves Macskák musical turné 2023 - Jegyek a győri, szegedi, veszprémi, ...
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2024