Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

„Lészen ágyú!” – Gábor Áron és a székely hősiesség kiállítás a Budai Várbn - Jegyek itt!

2022.03.01 kovacsad

„Lészen ágyú!” – Gábor Áron és a székely hősiesség kiállítás a Budai Várbn - Jegyek itt!

„Lészen ágyú!” – Gábor Áron és a székely hősiesség kiállítás az ikonikus rézágyú és az 1948–49-es szabadságharc ereklyéi a Budavári Palotanegyedben 2022. március 11-től június 12-ig.

Az ikonikus rézágyú és az 1948–49-es szabadságharc ereklyéi a Budavári Palotanegyedben 2022. március 11-től június 12-ig. Kiállításukon az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulóján a székely ágyúöntő hősre, Háromszék önvédelmi szabadságharcának legendás alakjára emlékeznek a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum különleges gyűjteményével.

Jegyek a kiállításra ide kattintva vásárolhatóak! A kiállítás tárlatvezetéssel is látogatható. A tárlatvezetésre előre időpontra válthatóak jegyek ide kattintva

Az egyetlen megmaradt Gábor Áron-féle ágyú mellett honvéd katonatisztek fegyverei és egyenruháinak részletei, zászlók és olyan használati tárgyak láthatók, amelyek közelebb hozzák a szabad­ságharc és az azt követő megtorlás idő­szakát, a nemzeti hősök börtönben töltött éveit.

Az ereklyék között az aradi vértanúk sírjáról származó szalag, Damjanich János bitófájának darabjából készült kereszt, Kiss Ernő altábornagy lovaglónyerge, Deák Ferenc pipagyűjteményének egy darabja, Gábor Áron saját készítésű asztala, Bem József tábornok sétabotja is megtekinthető a hadifogságban készült karperecekkel, kupák­kal és egyéb kézzel készített tárgyakkal együtt.

• A tizenötödik musical-forradalom a Madách Színházban - Jegyek és szereplők itt!
• Szabadság, szerelem - Petőfi Sándorról szóló táncelőadás a Szegedi ...
• Sisi musical 2023-ban szabadtéren - Jegyek az Elisabeth előadásokra itt!
Ez is érdekelhet

 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK


Neked ajánljuk
LEGÚJABB VIDEÓK
Játék
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KultúraOnline.hu 2011-2023