Band Aid 30 - Do They Know It's Christmas? - Videó itt!

Kelt: 2014.11.21 Kovács Gergely

Band Aid 30 - Do They Know It's Christmas? - Videó itt! Máris eladási rekordot döntött a Band Aid ebola-járvány elleni harcra mozgósító Do They Know It's Christmas? című dala, amelynek elkészítésében számos világsztár részt vett. Például a One Direction, Emeli Sande, Rita Ora, Ed Sheeran, Bono, Ellie Goulding, Sam Smith, és Chris Martin is.

A dal 2014 legkelendőbb kislemeze lett Nagy-Britanniában, hétfői bemutatása óta 206 ezer példányt adtak el belőle. A címmel egészen szerda reggelig a Clean Bandit és Jess Glynne Rather Be című száma büszkélkedhetett, amelyből januárban 163 ezer példány fogyott el egy hét alatt - olvasható a BBC honlapján.
   
A Do They Know It's Christmas? című dal eredeti, 1984-es változata, amely az etiópiai éhínségre hívta fel a világ figyelmét, 200 ezer példányban kelt el két nap alatt. Akkor mások mellett Phil Collins, David Bowie, Sting, George Michael és Bono énekelt a felvételen, és összesen 8 millió font bevételt gyűjtöttek össze az éhező családok javára.
   
A szám második és harmadik verziója 1998-ban és 2004-ben látott napvilágot, utóbbiból egy hét alatt 297 ezer példányt adtak el.
   
Ajánlónk után folytatódik a cikk!
A legjobb 10 karácsonyi ajándék ötlet! 
Részletek ide kattintva!

Az eredeti dalszöveget most megváltoztatták, hogy az ebola-járvány okozta válságra hívja fel a világ figyelmét. A mostani verzióban mások mellett szerepel a One Direction, Emeli Sande, Rita Ora, Ed Sheeran, Bono, Ellie Goulding, Sam Smith, és Chris Martin is.
   
A videoklipet "rekord idő alatt" vágták meg, hogy elkészüljön a brit ITV csatornán futó X Faktor vasárnap esti adásáig. Az új verziót hétfőtől lehet letölteni. A hanghordozó, amelynek borítóját Tracey Emin világhírű brit képzőművész tervezte, három hét múlva jelenik meg.
   
"Csodálatos ország ez, még mindig szótlanul és megdöbbenten ülünk" - nyilatkozta Bob Geldof, a Band Aid fő kezdeményezője a dal sikere láttán.

iTunes - http://po.st/DoTheyKnow
Google Play - http://po.st/DoTheyKnowGp

Támogatás és információk: http://www.bandaid30.com/donate

Megosztás:Kapcsolódó hírek:

Egy megható videó karácsony előttre!
Az I. világháború emlékére készült ez az elgondolkoztató és megható videó! Igaz történtetet dolgoz fel az angol Sainsbury's áruház.
Tóth Vera karácsonyi koncert a Vígadóban - Jegyek itt!
2014. december 27-én a Pesti Vígadóban egy másik énjét mutatja majd meg egy meghitt hangulatú koncerten, ugyanis Tóth Vera karácsonyi koncertre készül.
Radics Gigi karácsonyi koncert a Vígadóban - Jegyek itt!
2014. december 26-án a Pesti Vígadóban Radics Gigi egy karácsonyi koncerttel várja a rajongóit.
10 karácsonyi ajándék ötlet
Ezek a legérdekesebb és legkülönlegesebb ötletek. Kiderítettük, hogy várhatóan milyen ajándékokat kapnak idén a gyerekek és a felnőttek karácsonyra, születésnapra vagy éppen mikulásra.
One Direction koncert 2015-ben Bécsben - Jegyvásárlás itt!
2015-ben az One Direction One the road again turnéja Bécsbe érkezik, ahol egy nagyszabású koncertet adnak. Az One Direction koncert 2015. június 10-én kerül megrendezésre a Ernest Happel Stadionban. A jegyek értékesítését már megkezdték!
Tom Jones koncert 2021-ben a Veszprém Festen a Veszprém Arénában - Jegyek itt!
Tom Jones koncertje 2021. július 18-án kerül megrendezésre Veszprémben az Veszprém Arénában. Jegyek itt!
Presser koncert 2021-ben - Országos turné - Jegyek itt!
Presser Gábor koncertturnéra indul 2021-ben. Jegyek és helyszínek itt!
Sergei Polunin Budapesten a Margitszigeten - Jegyek a Raszputyin táncelőadásra itt!
Sergei Polunin nevét jól ismeri a hazai közönség is, hiszen botrányokkal teli életéről a magyar portálok is cikkeztek. A zseniális táncos 2021-ben a Margitszigeten lép fel. Szergej Polunyin 2021. augusztusábn a Raszputyin című előadást hozza el a ...

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK

CSATLAKOZZ HOZZÁNKLEGOLVASOTTABB HÍREK